Eric Zemmour holdt tale i Paris på lørdag, 28. september 2019. Foto: Reuters / Benoit Tessier / Skjermdump fra Twitter
annonse
annonse

Venstresiden i Frankrike går etter annonsørene til avisen Le Figaro, for å sysselsette den islamkritiske journalisten og kommentatoren Eric Zemmour.

Den målrettede kampanjen, som ble igangsatt på sosiale medier, kom i etterkant av det politiske arrangementet «Konvensjonen for høyresiden» – arrangert av den franske høyresidens nye kjæledegge, Marion Maréchal, i Paris på lørdag.

Under arrangementet holdt Zemmour en relativt polemisk tale om islam og innvandring, som har vekket et enormt sinne blant flere franske venstreorienterte personer på sosiale medier.

annonse

– Innvandring er noe som forverrer alle sosiale problemer: Skoler, boligmarkedet, arbeidsledighet, offentlig gjeld, offentlig orden og fengsler. Hvert problem forsterkes av innvandring, og blir verre av islam. Det er en slags dobbeltstraff, sa Zemmour under sin tale.

Masseødeleggelsesvåpen

Zemmour gikk også til frontalangrep på det franske politiske etablissementet, som han mener aktivt bidrar til å forandre Frankrike til det ugjenkjennelige.

Les også: Resett intervjuer Yves Mamou: – Elitene ønsker islamismen velkommen

annonse

– Staten fungerer som et masseødeleggelsesvåpen for nasjonen som aktivt arbeider med å underlegge franskmenn et annet folk og en annen sivilisasjon, sa han og spurte retorisk:

– Kommer unge franskmenn til å akseptere å bli redusert til en minoritetsstatus i landet til deres forfedre?

En moderne Molotov-Ribbentrop pakt

Zemmour vekket spesielt oppsikt da han sammenlignet dagens de facto allianse mellom den venstreorienterte liberale kosmopolitiske eliten og radikal islam, med pakten mellom Nazi-Tyskland og Sovjetunionen i oppløpet til Andre verdenskrig.

Han mener at begge grupper ønsker å tilrettelegge for muslimsk masseinnvandring med hensikt om å ødelegge konservative krefter i Vesten.

annonse

Les også: Rødt og grønt blir brunt: Den uhellige alliansen mellom sosialistene og islamistene har fascistiske trekk

– Vi lever under styret til en ny nazi-sovjetisk pakt. De to totalitære idelogiene har alliert seg for å ødelegge oss, før de går i tottene på hverandre, sa han.

Venstresiden i harnisk

I etterkant av talen, gikk den franske utgaven av Twitter-venstre hardt til verks. Ikke bare hang drapstruslene mot Zemmour løst, men aktivistene begynte også å gå etter annonsørene til journalistiens arbeidsgiver – den høyreorienterte og velkjente avisen Le Figaro.

Les også: Kjent psykolog er i gang med annonsesabotasje mot Xstra.no – norsksomalisk redaktør omtales som «Rasist-Shurika»

«Takket være annonsene dine, finansierer du Le Figaro-gruppen som sysselsetter Eric Zemmour, en journalist som fordømmes for oppfordring til rasistisk og religiøst hat og som nå går til orde for rasistisk vold. Hva synes dere om det? Vet kundene deres det?», tweetet SOS Racisme til blant annet luksusmerkene Chanel, LVMH og Rolex.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon