Frp-nestor Carl I. Hagen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Professor ved Universitetet i Sydney, Max Crossley sendte mandag en e-post til flere politikere på Stortinget hvor han ba dem nominere Greta Thunberg (16) til Nobels fredspris. Det fikk Carl I. Hagen til å reagere. 

 – Jeg insisterer på at du stemmer på henne (Thunberg)», skrev Crossley i e-posten Dagbladet har fått tilgang til.

I sitt tilsvar som ble sendt til samtlige representanter på stortinget informerer Carl I. Hagen den australske professoren om at det ikke er Stortinget som velger mottakeren av Nobels fredspris.

annonse

– Det er en separat Nobelkomité som jeg, takket være flertallet på Stortinget, ikke er medlem av, skriver Hagen.

Hagen tapte voteringen om plass på Nobelkomiteen i 2017, noe han synes var trist og urettferdig.

– Hvorfor de tror det blir så fælt å få Hagen inn i Nobelkomiteen, aner jeg ikke. Jeg må jo være mye verre enn jeg selv har trodd, skal Hagen ha uttalt til NRK den gang.

Les også: Klimaungdom håper på fredspris til Greta Thunberg

Ærlig om Thunberg

Etter klargjøring om egen rolle, kom Hagen med sin ærlige mening om Greta Thunberg.

annonse

– Jeg ser ingen grunn til å gi fredsprisen til en tenåring som skremmer ungdom over hele verden med en feilaktig spådom om at verden er i ferd med å gå under. Det finnes ingen klimakrise, skriver Hagen.

– Det er også trist at frøken Thunberg og hennes følgere nekter de millioner av mennesker som bor i fattige land en mulighet til å bedre sine levevilkår gjennom billig energi fra kull og gass, og billig transport gjennom petroleum. Å holde millioner fattige kan skape opprør og borgerkriger som vi har sett i mange land, og det er det motsatte av Nobels ønsker da han opprettet Nobels fredspris, skriver Hagen videre.

 

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon