Frp-nestor Carl I. Hagen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Professor ved Universitetet i Sydney, Max Crossley sendte mandag en e-post til flere politikere på Stortinget hvor han ba dem nominere Greta Thunberg (16) til Nobels fredspris. Det fikk Carl I. Hagen til å reagere. 

 – Jeg insisterer på at du stemmer på henne (Thunberg)», skrev Crossley i e-posten Dagbladet har fått tilgang til.

I sitt tilsvar som ble sendt til samtlige representanter på stortinget informerer Carl I. Hagen den australske professoren om at det ikke er Stortinget som velger mottakeren av Nobels fredspris.

annonse

– Det er en separat Nobelkomité som jeg, takket være flertallet på Stortinget, ikke er medlem av, skriver Hagen.

Hagen tapte voteringen om plass på Nobelkomiteen i 2017, noe han synes var trist og urettferdig.

– Hvorfor de tror det blir så fælt å få Hagen inn i Nobelkomiteen, aner jeg ikke. Jeg må jo være mye verre enn jeg selv har trodd, skal Hagen ha uttalt til NRK den gang.

Les også: Klimaungdom håper på fredspris til Greta Thunberg

Ærlig om Thunberg

Etter klargjøring om egen rolle, kom Hagen med sin ærlige mening om Greta Thunberg.

annonse

– Jeg ser ingen grunn til å gi fredsprisen til en tenåring som skremmer ungdom over hele verden med en feilaktig spådom om at verden er i ferd med å gå under. Det finnes ingen klimakrise, skriver Hagen.

– Det er også trist at frøken Thunberg og hennes følgere nekter de millioner av mennesker som bor i fattige land en mulighet til å bedre sine levevilkår gjennom billig energi fra kull og gass, og billig transport gjennom petroleum. Å holde millioner fattige kan skape opprør og borgerkriger som vi har sett i mange land, og det er det motsatte av Nobels ønsker da han opprettet Nobels fredspris, skriver Hagen videre.

 

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.