Illustrasjonsbilde. REUTERS/Vasily Fedosenko
annonse
annonse

Det er i alle fall min oppfatning etter tidligere å ha trodd det vi nordmenn blir indoktrinert med fra barnsben av, at vi, Vesten, så og si er fyrtårn av sannhet, frihet, demokrati, menneskerettigheter og alt som godt er.

«A shining city on a hill», som det lyder i USAs mytologi, med en eksklusiv rett til å diktere hvordan resten av verdens land skal styres.

Ja, slik jeg ser det går det en rød tråd fra 1. Misjonsbefalingen: «Meg er gitt all makt i himmel og på jord. Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler, idet dere døper dem til Faderens og Sønnens og Den hellige ånds navn og lærer dem å holde alt det jeg har befalt dere. Og se, jeg er med dere alle dager inntil verdens ende».

annonse

Les også: Facebook vil ikke faktasjekke politikere

  •  Kolonimaktenes erobringer i Afrika, Asia, Amerika og Australia som ble ledsaget av fraser om at de «primitive hedningene» av alle slag ikke visste sitt eget beste og dermed måtte tvangskristnes for deretter å bli lojale undersåtter. Ja, også Norge ble tvangskristnet.

 

  • De samme kolonimaktenes nåværende retorikk som går ut på å spre menneskerettigheter i andre verdensdeler med bomber. Skjønt, den dag i dag følger misjonærer med på lasset når USA går til kriger mot muslimske land. Begrepet «a City upon a Hill» stammer forøvrig også fra Bibelen. «A City upon a Hill» is a phrase from the parable of Salt and Light in Jesus’s Sermon on the Mount. In Matthew 5:14, he tells his listeners, «You are the light of the world. A city that is set on a hill cannot be hidden» (Wikipedia).

Avgrunnen mellom Vestens idealer og hva Vesten, inkl Norge, faktisk gjør fører så til at norske/vestlige politikere og medier ser seg nødt til å fortsette med propagandaen og løgnene for å opprettholde bedraget.

Jeg kan naturligvis ikke vite hvor mye alle andre lands medier og myndigheter juger. Men poenget er at Vestens «fiender», rettere sagt de landene som ikke lar seg diktere og underkue av Vesten (land som Russland, Kina, Syria og Venezuela) ikke har det samme oppblåste bildet av seg sjøl som verdens frelsere, med helt spesielle privilegier. Dermed blir avgrunnen mellom hva de sier og hva de gjør mindre. Og dermed har de mindre behov for å juge.

annonse

Les også: Fake news i en «meningsløs» verden av feige politikere

Jeg syns dette er temmelig logisk, men argumenter gjerne i mot.

I alle fall vet jeg en del om hvor mye norske/vestlige medier og politikere juger. Det visste også anarkisten Jens Bjørneboe.
«Hør hvor det lyves i bøker og blader,

hør hvor det knitrer av løgn i papir!

Løgnen skal såes i spalter og rader,

annonse

DET er et jordbruk som lønner og gir!

Løgnen skal vokse sig fruktbar og frodig

over en verden som skjelver av skrekk.

Herre, min Gud, hvor papir er tålmodig

under sin skjendsel av sverte og blekk»!

Jens Ingvald Bjørneboe, fra ‘Den stor by’, 1958.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon