Grønland politistasjon på politihuset i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Rømte fra angivelig voldelig og kontrollerende ektemann. 

Kommunikasjonsavdelingen ved Oslo politidistrikt har ikke besvart Resett sin forespørsel om en eventuell kommentar vedrørende saken.

Kvinnen, som er i 30 årene, kom til Norge for omtrent tre år siden på bakgrunn av ekteskap med sin her boende norsk-iranske mann. Etter å ha vært noen måneder i Norge, startet kvinnen opp et enkeltmannsforetak. Det tok ikke lang tid før hun snakket bra norsk, og hun tjente forholdsvis gode penger.

annonse

Hun så derfor lyst på sin nye tilværelse.

Kontrollerende og sjalu.
Etter bare tre-fire måneder forlangte ektemannen å få herredømme over de pengene hun hadde med seg fra Iran. Han begynte også å ta styring over de pengene hun tjente hver måned.

I tillegg, undersøkte han ukentlig hennes mobiltelefon, og regulerte hvem hun fikk lov til å snakke med. Han forlangte også å få oppsyn med hvem hun traff og hadde lyst til å være sammen med. Kvinnen levde derfor under et strengt regime hva ektemannen aksepterte som lov eller ikke.

annonse

Ved to anledninger har kvinnen vært vitne til at ektemannen slo ned to ukjente personer i Oslo sentrum, kun fordi han mente de så på henne med et «upassende» blikk.

Vold i nære relasjoner.
Seks måneder inn i ekteskapet, begynte gradvis den psykiske og fysiske mishandlingen. Krenkelsene og volden skjedde med ujevne mellomrom. Derfor var frykten for at hun når som helst kunne bli utsatt for ytterligere mishandlinger alltid tilstede som en underliggende trussel. Hverdagene ble etter hvert gjennomsyret av sterk sosial kontroll, overgrep, trusler, psykisk – og fysisk vold.

Kvinnen har oppsøkt «Krisesenteret» tre ganger tidligere i forbindelse med ektemannens voldelige adferd. Hun har også oppsøkt legevakt(er) i den anledning.

Hun har også en gang før anmeldt ektemannen for vold i nære relasjoner. Da ble mannen underlagt besøksforbud i en kort periode.

Ektemannen skal fra før av være pågrepet og siktet for bruk og besittelse av narkotika.

For litt over en uke siden, orket ikke kvinnen mer vold, psykisk mishandling, trusler, skremsler og maktstyring fra sin ektemann. Hun rømte hjemmefra, skiftet telefonnummer, og fikk hjelp av en «reddende engel» som hun ikke kjente tidligere.

Manglerud politistasjon – stengt på fredager.
Sist fredag hadde kvinnen fått styrke og mot til å inngi en uforbeholden og utfyllende anmeldelse. Hun og oppsøkte sammen med sin støttespiller Manglerud politistasjon. Der møtte de stengte dører, med beskjed om at politistasjonen var lukket fredager. De reiste deretter til Grønland politistasjon.

Les også: Et forsvar av islamkritikere

annonse

På Grønland politistasjon ble kvinnen og hennes medhjelper møtt av en uniformert politikonstabel. Konstabelen opplyste, i og med at kvinnen tidligere hadde anmeldt ektemannen for familievold ved Stovner politistasjon, at en ny anmeldelse måtte inngis eller leveres på samme sted. Grønland politistasjon er ikke rette vedkommende for denne anmeldelsen, opplyste politimannen.

Men, politikonstabelen, informerte samtidig at de må vente til mandag. Dette fordi Stovner politistasjon er stengt for allmenheten i helgene. Anmeldelsen kunne derfor ikke fremmes før tidligst mandag.

Kvinnen forsøkte å si at hun var svært engstelig dersom hennes ektemann skulle finne ut hvor hun nå befant seg. Det samme var «engelen» som hadde både huset og tatt vare på henne.

Kvinnen opplyste at ektemannen ved flere anledninger de siste dagene har forsøkt å kontakte henne via diverse sosiale medier.

«Hvilke beskyttelsestiltak» vil bli igangsatt overfor meg nå da?», spurte kvinnen politikonstabelen på Grønland politistasjon.

Les også: Når politikernes popularitet og innvandrere er viktigere enn folkets frihet

annonse

«GÅ HJEM OG TA VARE PÅ HVERANDRE – VAR SVARET!»

Hva skjer videre?
Nærværende misbrukte og mishandlede kvinne har nå blitt satt i kontakt med advokatfirmaet Teigstad AS i Oslo. De har spesialisert seg for volds- og overgrepsutsatte i Norge.

De vil bistå den det her gjelder å føre en formell anmeldelse i penn, samt sende den videre til Oslo Politidistrikt.

For eventuelt andre i samme situasjon, er det verdt å merke seg at ofrene for seksuelle overgrep og familievold har krav på gratis advokathjelp.

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon