Illustrasjonsbilde. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

De fem europeiske medlemslandene i FNs sikkerhetsråd ber Tyrkia stanse offensiven mot kurderne i Syria.

– Vi er dypt bekymret over den tyrkiske militæroperasjonen i det nordøstlige Syria, skriver de fem medlemslandene Belgia, Frankrike, Polen, Storbritannia og Tyskland i en felles uttalelse etter et hastemøte i Sikkerhetsrådet torsdag.

– Vi ber Tyrkia om å stanse den ensidige militæraksjonen ettersom vi mener det ikke vil bidra til å løse Tyrkias underliggende sikkerhetsbekymringer, skriver de fem landene videre.

annonse

På torsdagen hastemøte i Sikkerhetsrådet klarte ikke de fem europeiske landene å få med seg de øvrige medlemmer av rådet til å støtte uttalelsen, ifølge FN-diplomater.

Ifølge en diplomatkilde vurderer USA å slutte seg til de fem europeiske landene på et senere tidspunkt i Sikkerhetsrådet men at teksten slik den er nå ikke er vag nok til å unngå motstand fra Russland.

USAs FN-ambassadør Kelly Craft sier i en uttalelse at dersom Tyrkia ikke beskytter sårbare befolkninger eller ikke kan garanterer at IS hindres i å utnytte muligheten til å bygge seg opp igjen, så vil det få konsekvenser.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon