Illustrasjonsbilde fra Pixabay.com
annonse
annonse

Saken om den halshuggede katten Trixie har lagt en mørk sky over Norge. Den groteske dyremidhandlingssaken sprer frykt blant katteeiere på Romerike og presset er stort. 

En dusør på 50 000,- norske kroner lovet ut til den som bidrar med tips som fører til at gjerningspersonen pågripes, Åsted Norge har omtalt hendelsene og politiet på Romerike jobber på for å finne morderen. 

Svenske tilstander?   

annonse

Dyremishandling har utviklet seg til et stort problem i vårt naboland Sverige. I sommer har det blitt rapportert om flere hendelser hvor pinnsvin har blitt steinet eller forsøkt sparket til døde av grupper med ikke-vestlig innvandrerungdom, og senest den 4.oktober rapportere Resett om en katt som ble funnet brent til døde i posering med en sigarettsneip.  

Politiadvokat Elisabeth Kaspersen, påtaleansvarlig i dyrevelferdssaker Øst politidistrikt, forteller Resett at det er vanskelig å etablere noe konkret motiv for kattedrapene på Romerike i forkant av en pågripelse:

Motivet i slike saker er vanskelig å si noe om før vi har pågrepet den eller de som har utført handlingene. Vi jobber ut fra flere hypoteser. Om det er tilfeldigheter eller planlagte drap og mishandling er det for tidlig å si noe om nå.

Kan denne dyremishandlingen bero seg på samme tendens som i Sverige?

annonse

– Vi har ikke mistanke om en slik tendens i Norge og på Romerike. Bakgrunnen for at noen mishandler et dyr kan være så mangt, og vi kan ikke utelukke at det er noen som er psykisk syk eller har problemer med rus. 

Les også: Sverige: Innvandrerungdom plager villdyr – spidder pinnsvin og bruker dem som fotball 

Nye tips

Har dere noen mistenkte i saken? 

Av hensyn til etterforskningen ønsker vi ikke å si noe mer om dette nå. Men vi ønsker å understreke at vi etterforsker tips i saken som er kommet inn på bakgrunn av innslaget på Åsted Norge, svarer Kaspersen. 

annonse

Hun forteller videre at det totalt er fire saker som har blitt anmeldt av katteeiere siden katten Trixie ble funnet, men at hun ikke utelukker at det finnes flere lignende saker som ikke er anmeldt enda.    

Grethe Bøhnsdalen i Katter i Nød forteller Resett at organisasjonen har mottatt tips: 

Det har kommet inn tips, både til Politiet og Katter i Nød. Hva tipsene går ut på kan jeg ikke informere om, av hensyn til Politiets videre etterforskning.

Les også: Om lag 15 avhugde sauehoder funnet i Sverige 

Mange savnede katter 

I kommunikasjon med Bøhnsdalen får vi vite at det er mange katter som er savnet på Romerike. På spørsmål om eksakt hvor mange katter som er meldt savnet i perioden svarer Bøhnsdalen at det for øyeblikket er noe uoversiktlig.

Hvor mange katter som er meldt savnet i området siden halshuggingen ble kjent? 

Politiet fikk en slik liste av meg på tidspunktet dette skjedde med Trixie, men den er ikke relevant lenger da flere katter har kommet hjem og flere nye er savnet. Totalt er det savnet 191 katter i Akershus.I Østfold som også er et stort fylke er det savnet 104, sier hun og fortsetter: 

annonse

Når jeg ser grovt på kartet så er det savnet ca. 70 katter fra Romerike i området der Trixie ble funnet. Og dette er mange katter!

Les også: Hare fikk øynene stukket ut og halsen skåret av i Sverige 

Forholdsregler 

Har dere noen tips til forholdsregler til katteeiere der ute?

Mitt råd til katteeiere er at de bør holde kattene inne om natten, det vil si at de bør tas inn før det begynner og bli skumring ute!

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon