Minst fem mennesker har mistet livet i de voldsomme opptøyene i Ecuador de siste dagene, ifølge myndighetene i landet. Foto: AP / NTB scanpix

En gruppe demonstranter i Ecuador har tatt minst åtte politifolk som gisler i de pågående protestaksjonene i landet.

annonse

Politifolkene ble tatt til fange i hovedstaden Quito torsdag av en gruppe som representerer urbefolkningen. De åtte ble deretter vist av fram på en scene som demonstrantene har satt opp på et kultursenter i byen.

Lederen for urbefolkningsgruppen, Jaime Vargas, oppfordret deretter politifolkene til å slutte seg til protestaksjonen mot regjeringen.

Det søramerikanske landet har vært preget av omfattende og voldelige protester de siste dagene. Til sammen fem mennesker har mistet livet i sammenstøt med sikkerhetsstyrker de siste dagene, ifølge myndighetene.

Demonstrasjonene startet i forrige uke da myndighetene fjernet subsidier på drivstoff, noe som førte til kraftige prisøkninger. Uroen spredte seg fra transportsektoren til studentmiljøene og så til flere urbefolkningsgrupper.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.