Minst fem mennesker har mistet livet i de voldsomme opptøyene i Ecuador de siste dagene, ifølge myndighetene i landet. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En gruppe demonstranter i Ecuador har tatt minst åtte politifolk som gisler i de pågående protestaksjonene i landet.

Politifolkene ble tatt til fange i hovedstaden Quito torsdag av en gruppe som representerer urbefolkningen. De åtte ble deretter vist av fram på en scene som demonstrantene har satt opp på et kultursenter i byen.

Lederen for urbefolkningsgruppen, Jaime Vargas, oppfordret deretter politifolkene til å slutte seg til protestaksjonen mot regjeringen.

annonse

Det søramerikanske landet har vært preget av omfattende og voldelige protester de siste dagene. Til sammen fem mennesker har mistet livet i sammenstøt med sikkerhetsstyrker de siste dagene, ifølge myndighetene.

Demonstrasjonene startet i forrige uke da myndighetene fjernet subsidier på drivstoff, noe som førte til kraftige prisøkninger. Uroen spredte seg fra transportsektoren til studentmiljøene og så til flere urbefolkningsgrupper.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon