- Resett - https://resett.no -

Sterke reaksjoner mot de som vil gi Thunberg fredsprisen: – En fornærmelse mot de som virkelig jobber for fred!

MDG-aktivistenes begrunnelser for hvorfor Greta Thunberg bør vinne Nobels fredspris faller ikke i god jord hos leserne i NRKs kommentarfelt.

«Finnes ikke mer verdig prisvinner enn Greta Thunberg», heter tittelen NRK [1] har brukt i sin sak om Thunberg.

I artikkelen blir flere klimaaktivister spurt om de synes Thunberg fortjener en fredspris. Ungdommene i Miljøpartiet De Grønne er blant dem som er blitt spurt. De hevder det ikke er noen andre som har skapt mer «fred» i 2019 enn 16-åringen.

annonse

– Vi mener det ikke finnes mer verdig prisvinner enn Greta Thunberg i 2019. Hun har massemobilisert millioner av barn og unge til gata i et generasjonsopprør. Vi vet at klimakrisen truer tryggheten til hele generasjoner, sier MDGs talsperson Teodor Bruu til NRK.

Thunberg har valgt å skulke skolen for å drive aktivisme på heltid for å redde klimaet.

Mange synes opphausingen av den svenske jenta har gått for langt. Dette kommer tydelig frem i NRKs kommentarfelt på Facebook, som er eneste sted man for lov å kommentere saker som er skrevet av den lisensfinansierte rikskringkasteren.

annonse

– Hva har hun gjort for fred enn å demonstrere, tjene penger, få barn til å skulke fredager og stille i magasiner? Konkret hva har resultatet av promoteringen hennes ledet til? Å hva har dette med fredsprisen å gjøre? spør en person oppgitt.

Andre mener nominasjonen er en fornærmelse mot de som jobber for fred.

– Det finnes nok en drøss av mennesker som er mer verdig. Det får da være måte på til opphausing. Det er jo en fornærmelse mot de som virkelig jobber for fred. Nå kan man vel snart legge ned hele prisen, skrives det.

Meme gikk viralt

Thunberg har måtte tåle mye kritikk på sosiale medier etter at hun hevdet i en tale under FNs klimatoppmøte at verdenslederne hadde «stjålet barndommen» hennes.

annonse

Det er laget mange memes etter denne famøse talen, og spesielt dette bildet gikk viralt: [2]

Over 300 er nominert til fredsprisen i år. Hvem som blir vurdert er hemmelig, men dette blir avslørt fredag 11. oktober i Oslo.

Thunberg har blitt trukket frem som en av favorittene til å vinne prisen.

Omdiskutert pris

Fredsprisen har fått mye negativ oppmerksomhet de siste årene.

Blant annet var det flere som stusset på at Barack Obama ble tildelt fredsprisen kun få måneder etter at han ble valgt inn som USAs president.

En av de som reagerte var tidligere leder av Nobelkomiteen Geir Lundestad [3], som tok et oppgjør i media der han refset både Jagland og komiteen. Obama gikk til krig mot flere land i Midtøsten etter tildelingen i 2009.

Tegn abonnement [4] eller støtt oss på andre måter [5] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474