De to mennene som er pågrepet i forbindelse med en etterforskning av president Donald Trump og hans oppfordring til Ukraina om å etterforske hans politiske rival Joe Biden. F.v.: Lev Parnas og Igor Fruman. Foto: Alexandria Sheriff's Office / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

To utenlandskfødte forretningsmenn som knyttes til advokat Rudy Giulianis forsøk på å få Ukraina til å etterforske Joe Biden og sønnen hans, er pågrepet i USA.

De to anklages blant annet for brudd på loven som regulerer finansiering av valgkamper, melder avisa Wall Street Journal.

Begge er forretningsmenn i Florida og har ifølge avisen gitt store pengesummer til en komité som samler inn penger til støtte for USAs president Donald Trump.

annonse

Ifølge Reuters er den ene forretningsmannen født i Ukraina og den andre i Hviterussland.

– På vei til Østerrike

De ble pågrepet onsdag etter å ha blitt siktet av påtalemyndigheten i New York, og de var ventet å bli framstilt for varetektsfengsling i delstaten Virginia torsdag.

En ikke navngitt kilde sier at de ble pågrepet noen timer før de skulle ha fløyet til Østerrike.

Trumps personlige advokat Rudy Giuliani har oppgitt av de to er hans klienter, og at de har vært involvert i hans forsøk på å få Ukraina til å etterforske Joe Biden, som kan bli Trumps motkandidat i valget neste år.

annonse
Innkalt som vitner

Representantenes hus, der Demokratene har flertall, har innledet en etterforskning med sikte på å stille Trump for riksrett. Årsaken er at han i en telefonsamtale med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj i sommer forsøkte å få ham til å etterforske Biden og hans sønn Hunter.

I september skrev Representantenes hus brev til de to forretningsmennene og ba dem stille til vitneavhør og levere fra seg relevante dokumenter.

De skulle ha stilt til høring torsdag og fredag denne uken, men begge nektet. Nå har de fått frist på seg til å levere inn dokumentene innen 16. oktober, og vitneavhørene vil skje på en annen dato, ifølge en kunngjøring fra lederne av de tre kongresskomiteene som etterforsker Trump.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon