Per Orveland vitner i saken der Jan Erik «Jannik» Iversen står tiltalt for å forsøkte å presse Kjell Inge Røkke for flere millioner kroner. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Tiltalte Jan Erik «Jannik» Iversen sa han ville «grisebanke» Kjell Inge Røkke, sa Røkkes sikkerhetsrådgiver Anders Snortheimsmoen i retten.

Snortheimsmoen er tidligere sjef for Beredskapstroppen. I retten torsdag sa han at han møtte Iversen tre-fire ganger vinteren 2018, ifølge VG.

– Jeg var innleid for å løse opp i konflikten mellom de to, og bevare sikkerheten rundt Røkke, sa Snortheimsmoen.

annonse
– Ville grisebanke Røkke

Det første møtet foregikk i rolige former, mens Iversen, ifølge Snortheimsmoen, ble aggressiv under møte nummer to.

– Hvis ikke Røkke gjorde som han sa og betalte ham penger, så ville han grisebanke Røkke og kjøre ham til Politihuset og dumpe ham utenfor, så han kunne fortelle hva han hadde gjort, sa sikkerhetstoppen.

Snortheimsmoen sa videre at han ikke var i tvil om at Iversen hadde evne, vilje og kapasitet til å gjennomføre truslene han skal ha rettet mot Røkke.

Fikk penger i bærepose

Jan Erik «Jannik» Iversen er tiltalt for å ha forsøkt å presse Røkke til å betale et tosifret millionbeløp samt for å ha truet med å offentliggjøre ufordelaktige opplysninger om finansmannen.

annonse

Forholdene skal ha funnet sted mellom november 2017 og januar 2018.

Også kunsthandler Per Orveland vitnet i retten torsdag. Han forklarte at Kjell Inge Røkke ga ham penger i en bærepose som han skulle levere til Iversen, ifølge Aftenposten.

Bedt om å levere penger

Orveland sa også at han ble kontaktet av Røkke på starten av 2000-tallet for å opprette en kontakt mellom Røkke og Iversen, ifølge Dagens Næringsliv.

Overfor VG har Orveland tidligere hevdet at Røkke skyldte ham penger fordi han noen år tilbake hadde fungert som mellommann mellom milliardæren og Iversen.

I retten fortalte Orveland blant annet om en hendelse fra 2005.

annonse

– Da sier Røkke at han har litt problemer med Jannik. Han skulle betale ham noe penger, og ba meg om å levere, sa Orveland.

Røkke har hele tiden nektet for at Iversen har hatt noen form for oppdrag for ham, eller fått betalt.

Orveland var tidligere samboer med Røkkes avdøde ekskone.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon