Nobels fredspris for 2019 går til Etiopias statsminister Abiy Ahmed. Alle fredsprisvinnerne blir plassert i Nobels hage på Nobels Fredssenter I Oslo. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Nobels Fredssenter i Oslo viste fredag fram det nye tilskuddet i sin hage der alle fredsprisvinnere plantes: Etiopias statsminister Abiy Ahmed.

Den permanente utstillingen Nobels hage kalles hjertet i Fredssenteret. Der presenteres alle fredsprisvinnerne på hver sin skjerm, omgitt av tusen små lys. Designeren David Small står bak konseptet sammen med arkitekt David Adjaye.

– Vi ønsket å skape noe tidløst. Her møter du alle fredsprisvinnerne fra mer enn hundre år tilbake i tid og fram til i dag, alle i samme rom, og de snakker til og med sammen, forklarer Small.

annonse

Fredsprisen til statsminister Abiy Ahmed kan ha en smitteeffekt og bidra til å dempe konfliktene på Afrikas Horn, håper Nobelkomiteen.

I løpet av sitt første år som statsminister, har Ahmed sluttet fred med nabolandet Eritrea og satt fart i demokratiseringen i Etiopia. Dette, samt hans vilje til å satse på kvinner, er blant grunnene til at komiteen tildelte ham årets fredspris.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon