Ervin Kohn, andre nestleder ved Antirasistisk Senter og forstander i Det mosaiske trossamfunn. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Ervin Kohn, andre nestleder ved Antirasistisk Senter og forstander i Det mosaiske trossamfunn. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
annonse
annonse

Norske jøder var samlet for å markere høytiden jom kippur da nyheten om synagogeangrepet i Tyskland kom. Forstander Ervin Kohn krever handling.

Forstander Kohn i Det mosaiske trossamfunn sier til Vårt Land at nyheten om angrepet preget hele forsamlingen. Han krever nok en gang et norsk forbud mot rasistiske grupper.

– Vi som lever i Norge, tar demokratiet for gitt. 85 prosent av alle som lever i Norge i dag, er født etter krigen, så det er kanskje ikke så rart. Men hva betyr det? At vi for eksempel ikke ser svake signaler og utvikling over tid, sier han.

annonse

En 27-årig tysker ble tirsdag pågrepet for å ha forsøkt å angripe en synagoge i Halle i Tyskland. Da den antatte gjerningsmannen, som var tungt bevæpnet, mislyktes i å storme synagogen, plasserte han hjemmelagde eksplosiver utenfor og kastet en håndgranat inn på den jødiske kirkegården tett ved. Deretter drepte han to og såret flere personer.

I et opptak før og under angrepet kom mannen med antisemittiske utsagn og fornektet holocaust. Han skal også ha publisert et antisemittisk, såkalt manifest for over en uke siden.

– Noen sier at da går nazistene heller under jorden. Jeg sier: Ja, men det er fint. Der nede er det mørkt og kaldt, og vanskelig å rekruttere. Det er fordi jeg ikke tror trollene sprekker i sola. De blir brune i sola, og det er ingen god farge i denne sammenhengen, sier Kohn.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon