Den kurdiske YPG-militsen har gjennomført flere angrep mot mål på tyrkisk side av grensa etter at Tyrkia innledet en militæroffensiv mot dem onsdag. Her løper sivile i dekning under et angrep mot Akcakale torsdag. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

To tyrkiske journalister skal være lettere såret i et angrep mot et pressehotell på tyrkisk side av grensa til Syria, melder flere medier.

Angrepet, som den kurdiske YPG-militsen i Syria anklages for å stå bak, rammet et hotell i Nusaybin, som ligger på tyrkisk side av grensa, rett overfor den syriske byen Qamishli.

Hotellet er base for mange journalister som dekker Tyrkias militæroffensiv mot YPG-militsen i Nord-Syria og ble fredag beskutt, melder flere tyrkiske medier.

annonse

Det statlige tyrkiske nyhetsbyrået Anadolu melder på Twitter at to av deres journalister, som befant seg på hotellet, ble lettere såret i angrepet.

Tyrkiske Eha Medya bekrefter at bygningen kom under angrep fra Qamishli, og CNN Turk har lagt ut et opptak som viser journalister som søker dekning inne på hotellet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon