Satellittfoto fra NASA-NOAA's Suomi NPP viser tyfonen Hagibis på vei mot Japan, til venstre i bildet. Stormen bringer med seg massive nedbørsmengder over helga. Foto: NASA Worldview, Earth Observing System Data and Information System (EOSDIS) / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Japan stålsetter seg før tyfonen Hagibis er ventet å treffe land lørdag. VM-kamper i rugby er avlyst, formel-1-kvalifisering utsatt og over 1.100 fly innstilt.

Det ventes kraftig vind og massive nedbørsmengder i helga. Det er en måned siden forrige kraftige tyfon, Faxai, feide over Japan og medførte store skader i Tokyo-området, med problemer i kollektivtransport og strømtilførsel i flere dager.

To VM-kamper i rugby lørdag er avlyst inntil videre. Tyfonen kan også få følger Forden japanske formel-1 -runden i Suzuka denne uka. Kvalifiseringen er foreløpig flyttet fra lørdag til søndag. All aktivitet i Suzuka er avlyst.

annonse

Mer enn 1.100 flyavganger lørdag er innstilt og Tokyo-baserte Aviation Wire rapporterer at stormen er ventet å treffe land øst i Japan.

Høyhastighetstog i Tokyo-området, inkludert lyntoget, ventes å bli innstilt lørdag.

Klokka 9 lokal tid fredag lå Hagibis om lag 410 kilometer vest for øya Chichi Jima og beveget seg nord-nordvest med en fart på 25 kilometer i timen. Maksimal vedvarende vindstyrke var da 50 meter per sekund, som så vidt tilsvarer en orkan styrkegrad 3, med vindkast på over 70 meter per sekund.

annonse

Tyfonen Faxai etterlot seg én person død og minst 130 skadde. I prefekturet Chiba var flere tusen husholdninger uten strøm og vanntilførsel i to uker.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon