- Resett - https://resett.no -

Kraftig tyfon treffer Japan lørdag

Japan stålsetter seg før tyfonen Hagibis er ventet å treffe land lørdag. VM-kamper i rugby er avlyst, formel-1-kvalifisering utsatt og over 1.100 fly innstilt.

Det ventes kraftig vind og massive nedbørsmengder i helga. Det er en måned siden forrige kraftige tyfon, Faxai, feide over Japan og medførte store skader i Tokyo-området, med problemer i kollektivtransport og strømtilførsel i flere dager.

To VM-kamper i rugby lørdag er avlyst inntil videre. Tyfonen kan også få følger Forden japanske formel-1 -runden i Suzuka denne uka. Kvalifiseringen er foreløpig flyttet fra lørdag til søndag. All aktivitet i Suzuka er avlyst.

annonse
[1]

Mer enn 1.100 flyavganger lørdag er innstilt og Tokyo-baserte Aviation Wire rapporterer at stormen er ventet å treffe land øst i Japan.

Høyhastighetstog i Tokyo-området, inkludert lyntoget, ventes å bli innstilt lørdag.

Klokka 9 lokal tid fredag lå Hagibis om lag 410 kilometer vest for øya Chichi Jima og beveget seg nord-nordvest med en fart på 25 kilometer i timen. Maksimal vedvarende vindstyrke var da 50 meter per sekund, som så vidt tilsvarer en orkan styrkegrad 3, med vindkast på over 70 meter per sekund.

annonse
[2]

Tyfonen Faxai etterlot seg én person død og minst 130 skadde. I prefekturet Chiba var flere tusen husholdninger uten strøm og vanntilførsel i to uker.

Tegn abonnement [2] eller støtt oss på andre måter [3] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474