Foto: NTB scanpix.
annonse

Redaktør i Document Hans Rustad var torsdag invitert til å delta i P2-programmet «Desse Dagar», som går på P2 søndag formiddag, med Håkon Haugsbø som programleder.

Temaet var «folkeskikk». Har internett fått oss til å miste folkeskikken?

SVs Marian Hussein skulle delta, det samme skulle stortingspresident Tone Trøen (H), skriver Document.

annonse

Men Marian Hussein nektet å møte opp, og årsaken var hun ikke ville stille til debatt sammen med Documents redaktør. NRKs programleder og en gjest som Fritt Ords Knut Olav Åmaas syntes avlysningen var pinlig.

Les også: Hvem er egentlig den første hijabkledde kvinnen på Stortingets talerstol?

Det er ikke uvanlig at SV ikke vil svare på spørsmål de ikke liker

annonse

De har i en årrekke vært en ivrig pådriver for en høy innvandring, og alle varsler om en negativ utvikling har blitt avfeid som rasisme. De har pyntet på virkeligheten og snakket om at innvandring har vært berikende for vårt samfunn. Men da Kjell Erik Eilertsen og Ole Asbjørn Næss i Finansavisen regnet ut at en ikke-vestlige innvandrer i snitt koster 4,1 millioner kroner.

Da ble det helt taust fra SV, Inga Marte Torkelsen som da var ansvarlig statsråd nektet å kommentere tallene, selv etter flere henvendelser fra journalistene i Finansavisen.

– Nå har dette blitt en sannhet, det er ikke noe mer å diskutere. Det er ferdig snakket. Nå kan ikke Heikki Holmås, Audun Lysbakken, Trine Skei Grande og Knut Arild Hareide fortsette å si at «innvandringen er en økonomisk berikelse», var Hege Storhaugs kommentar til Nettavisen.

– Før vi møttes har jeg spurt noen få utvalgte om hvordan de vil beskrive deg. Audun Lysbakken ville ikke svare meg, sier Nettavisen.

– Så bra! For jeg har heller ikke lyst til å beskrive ham, svarer Storhaug.

Les også: Marian Hussein (SV) krever at HRS-støtten blir fjernet, kaller Hege Storhaug en muslimhater

Marian Hussein er vara på Stortinget og steppet inn for Petter Eide. Hun ble da den første hijabkledde kvinnen som sto på Stortingets talerstol. Dagbladet lagde sak på det og fikk kritikk av Minotenk. Tenketanken ble etablert av venstre-politiker Abid Raja, de mottar 4 millioner kroner i statsstøtte i året og er ledet av konvertitten Linda Noor. Minotenk mente at Dagbladet tenkte på penger og at artikkelen bare var «clickbait».

– Dagbladet skriver om Marian Husseins (SV) hijab på Stortinget, og kommentarfeltet eksploderer. I hvilken grad må mediene ta høyde for klimaet i kommentarfeltet når de vurderer vinkling av en sak, spør rådgiver i Minotenk, Stina Amankwah på Medier24 og ser for seg en innskrenkning av pressefriheten.

annonse

– Det blir tilsynelatende stadig vanskeligere å navigere mellom medienes samfunnsansvar og kommersielle interesser i form av click bait og gaslighting, og da må det diskuteres om det er nødvendig at rammeverket som skal ivareta pressens samfunnsoppdrag også må oppdateres.

Les også: Politisk blogger stempler Rolness og Goffeng som mobbere, etter kritikk av Marian Hussein

Nettavisen mente at media hadde gått hardt på Listhaugs bruk av et synlig kors og KrFs barne- og familieminister som ikke vil delta i Pride, men at de hadde latt Marian Hussein være i fred.

Det var helt greie spørsmål fra Nettavisen, slik som rentefrie lån, sekulære verdier og økonomisk støtte til trossamfunn. Hussein er vernepleier, hvordan stiller hun seg til spørsmålet om nøytrale uniformer for helsepersonell og så videre.

Med spørsmålene forble ubesvart.

– Marian Hussein har fått forelagt disse spørsmålene, men SVs kommunikasjonsrådgivere opplyser i en e-post at de ikke ønsker å svare på disse og de øvrige spørsmålene jeg har stilt, fordi de handler for mye om henne og ikke politikken, skrev Nettavisen.

annonse

SV er de beste til å kritisere andre, men selv vil de ikke engang delta i debatter der de må argumentere for sin politikk eller svare på spørsmål om hvor de egentlig står politisk.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse