President Donald Trump acknowledges supporters during his campaign rally address Thursday, Oct. 10, 2019, in Minneapolis. (AP Photo/Jim Mone)
annonse
annonse

De etablerte norske pressen setter Trump i et dårlig lys etter nattas tale i Minnesota. Men på den fullsatte stadion jublet folk hemningsløst da Trump angrep sine politiske motstandere.

«Krasse angrep på demokrater: – Syke og sinnsforvirrede», skriver Dagbladets journalist etter å ha sett Trumps tale i Minnesota.

Bildevalget og tittel er verdt å få med seg. Dagbladet har gått til flere krasse angrep på USAs president de siste årene.

annonse
Slik blir President Donald Trump fremstilt i Dagbladet.

25 000 fikk ikke plass

Flere norske medier har valgt å skrive om valgmøtet som ble holdt på arenaen Target Center i byen Minneapolis. Men det er sparsomt med fokus på det massive oppmøtet.

Over 20 000 hadde fått plass i arenaen som var fullpakket. Utenfor var det over 25 000 mennesker som ikke fikk plass, ifølge Fox News. Trump la ut bilder på Twitter der han takket de fremmøtte.

– I løpet av de neste 13 månedene skal vi kjempe med hele vårt hjerte og sjel – og vi skal vinne i Minnesota i 2020!, skrev presidenten.

Og slik så det ut utenfor arenaen for de som ikke fikk plass og måtte se presidentens tale på storskjerm.

annonse

– Kysset Obama i ræva

President Trump (73) var full av energi under den nesten to timer lange talen.

Han gikk til angrep på flere demokrater, inkludert en av sine største politiske motstandere til 2020-valget, Joe Biden, og hans sønn Hunter Biden som kan ha vært involvert i en korrupsjonsskandale.

– Hunter, du vet ingenting om energi, du vet ingenting om Kina, du vet ærlig talt ingenting. Hvorfor fikk du 1,5 milliarder dollar fra Hunter?, spurte Trump, før han gikk til angrep på faren Joe.

– Og faren din ble aldri sett på som smart, han ble aldri sett på som en god senator, han var bare en god visepresident fordi han forsto hvordan han skulle kysse Barack Obama i ræva, sa Trump til full jubel blant de fremmøtte.

annonse

Korrupsjon

Bakgrunnen for angrepene mot Biden er presidentkandidaten har blitt beskyldt for å ha utnytte sin posisjon som visepresident for å berike flere av sine familiemedlemmer.

Ifølge Fox News anker Sean Hannity fikk sønnen til Joe Biden, Hunter, en posisjon i styret til et stort ukrainsk gasselskap i 2014. Hunter skal ha fått en godtgjørelse på 50 000 dollar i måneden – selv om han hadde null erfaring i gassbransjen, eller i å drive med forretninger i Ukraina.

Du kan se Trumps tale i sin helhet her:

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon