Fra Europaparlamentet. Illustrasjonsbilde.Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias)
annonse
annonse

Et realistisk syn på verden, og spesielt gjelder det vår tafatte vest-europeiske del av verden, synes katastrofalt å mangle. 

Og Trump hetses uansett hva han gjør, senest når han nå vil trekke USA ut av Syria. Han synes å ha innsett at Midtøsten må finne sine egne løsninger uten ytterligere tap av amerikanske liv og materiell.

Han går slik imot sterke «Deep State»-krefter der borte og andre krefter sågar innen eget parti. Med sin tilbaketrekning åpner han samtidig opp en Pandoras eske for resten av verden å måtte forholde seg til, land tildels bortskjemt av USAs rolle som verdenspoliti. Spesielt gjelder det de vestlige EU-land.

annonse

Verst blir dette selvsagt for vårt ustrategiske og innvandringssvekkede Vest-Europa, et kontinent tildels dekadent – ikke villig til å forsvare seg selv en gang. Blant annet også våre toppolitikere som tror på eller pretenderer å tro på godhetspolitikken sin, samt det skrøpelig og udemokratisk byggverket kalt EU. Som finansielt står for fall.

Går Storbritannia ut av EU i slutten denne måneden vil dette komme tydeligere frem. Men det blir et annet innlegg.

Dagens kronikk tar sitt utgangspunkt i Hans Rustads reflekterte innlegg 8. oktober under tittelen «USA klarte aldri å «fikse» Midtøsten». Her tar Rustad noen hver i skole, ikke minst våre egne myndigheter. Med ham som landets statsminister hadde jeg sovet ekstra godt for vårt kjære fedreland. Det siste er selvsagt litt å «drømme» for oss pragmatiske konservative som roper på norsk renessanse. Samt en åndsmakts-vekkelse for å stå opp mot fremmede guder. Ellers går det oss ille, de sekulære dhimmiene inkludert.

Les også: USA, Tyrkia og kurdere i Syria: Realpolitikk på sitt mest elementære

annonse

Så mer konkret til Europas problem, nemlig dets geografiske nærhet til Midtøsten og det «barbariske» Afrika – slik beskrevet på mitt eldgamle kart på kontoret. Forleden ble den tidligere amerikanske Syria-ambassadøren Robert Ford intervjuet på BBC og der ga han Trump helt rett: «USA må på et eller annet tidspunkt trekke seg fra Midtøsten. Det kan ikke fortsette å være sikkerhets-garantien etter at USA ikke lenger har interesser å ivareta».

Men Europa har faktisk større interesser der å forsvare. Og det aksentuerer vår geografiske mer «uheldige» beliggenhet nord for og nær den ustabile og islamistiske delen av verden. Som ideologisk ikke greier å holde fred seg selv imellom en gang.

Hva dette kan bety for forsvarsløse Norge er å frykte med en statsminister som orienterer oss østlig og vekk fra atlanterhavspakten. Desto mer som amerikanerne neppe en tredje gang vil sende soldater hit for å dø for å beskytte et utakknemlig Europa fra diktatoriske krefter. Tenk om NRK og andre europeiske kringkastere ville tørre å omtale virkeligheten heller enn å lulle oss i søvn og senk. Man kan lure på hvor etterrettelige og «velmenende» disse egentlig er når de svikter sin folkeopplysende rolle, til fordel for den oss uærlige tildekkende rollen. I forsvar utvilsomt for egen «tiltatt» politiske makt, slettes ikke nasjonal-befolkningenes ve og vel.

Dersom vår regjering skal kunne ivareta lille Norges interesser forutsettes det at den forstår dagens verden. Jeg stiller spørsmålet: gjør den virkelig det? Når landet rustes ned og, heller enn skikkelig å beskytte oss, samt å bygge ut infrastrukturen i landet vårt, velger regjeringen å underlegge oss fremmede og allslags overnasjonale konstellasjoner og hjelpeprogrammer. Med vanvittige mest bortkastede penger som følge.

Og aller aller mest anklager jeg politikerne for deres manglende «sosiale ansvar» mht å sørge for daglig sikkerhetsbeskyttetlse mot den økende kriminaliteten og uhyggen som omtales, dog mest hjemme hos den enkelte. Det gjelder vold, hærverk og ikke minst voldtekt av våre kvinner. Samt om vårt «fremmedinfiltrerte» skoleverk samt mindreåriges utdannelse og sikkerhet.

annonse

I Paris fikk vi igjen demonstrert Europas realiteter ved at en radikalisert politimann (inne hos sin kvinnelige sjef til reprimande) forleden like godt skar hodet av henne og drepte tre politimenn før han selv ble skutt. At mannen (som av alle ting arbeidet med sikkerhet) var radikalisert viste seg velkjent. Men regjeringens avvæpnende for ikke å si tildekkende politikk overfor islam gjør seg nok der gjeldende innen politiet også. Dog i Frankrike koker det naturlig nok nå over av opphisselse med denne demonstrerte og økende utviklings-galskapen. Desto mer som politiet i Paris i flere dager har demonstrert over regjeringens politikk samt egne arbeidsforhold og stressende omstendigheter, med usedvanlig mange politi-selvmord som resultat.

Les også: Den skamløse kvinnen gjør venstresiden livredd

Om Paris-terroren og som gjesteskribent skrev Hedvig på document.no under tittelen «Når fienden er på innsiden».

Der kom raseriet frem over at terroren skjedde sågar inne på selveste politihovedkvarteret i Paris. Sikringstiltak etterlyses og Macron sa i sin minnetale: «La oss lage en uforsonlig blokk mot islamismen, denne ideologien som ikke anerkjenner lovene våre, våre rettigheter, vår livsstil», hvilket fra presidenten var forbausende harde ord.  Men stundens alvor krevde nok det, for han ligger meget tynt an i folke opinionen.

Det til tross forsøkte han likevel frekt å gi folket skylden for manglende årvåkenhet. Nei, politikere i Norge aksepterer heller aldri egen skyld. Det er de for små til.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon