- Resett - https://resett.no -

Russer tiltalt for to drapsforsøk i dagligvarebutikk i Oslo

En 20 år gammel russer må tirsdag møte i Oslo tingrett, tiltalt for å ha forsøkt å drepe en kvinne og en mann på Kiwi i Møllergata i Oslo i januar.

Russeren var ifølge tiltalen fra Det nasjonale statsadvokatembetet psykotisk under knivangrepet på Kiwi tidlig på ettermiddagen 17. januar. I tiltalen heter det at det vil bli nedlagt påstand om overføring til tvungent psykisk helsevern.

Mannen ble etter angrepet siktet for terror. I avhør sa russeren at han ønsket å drepe flere mennesker, men han endret senere forklaring. Terrorsiktelsen ble frafalt i februar.

annonse

En 26 år gammel kvinne ble påført livstruende skader da russeren knivstakk henne i ryggen, og hun lå i koma i flere dager. Ifølge tiltalen forsøkte russeren kort tid etter å drepe en mann inne på butikken ved å gjentatte ganger prøve å stikke ham med en kniv. Mannen gjorde kraftig motstand og kom seg unna uten å bli truffet av kniven.

Russerens forsvarer, advokat Ola Lunde, opplyste etter knivstikkingen at det var mistanke om at hans klient lider av schizofreni.

20-åringen, som skal komme fra den russiske republikken Basjkortostan, like vest for Kasakhstan, kom til Norge fra Sverige dagen før angrepene. Han er innlagt på Dikemark sykehus, skrev VG 1. oktober [1].

annonse

Oslo tingrett har satt av fire dager til behandlingen av saken.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474