Venstre leder Trine Skei Grande. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Kulturminister Trine Skei Grande (V) kaller fredsprisen til Etiopias statsminister Abiy Ahmed for en inspirasjon for Afrika.

– Gratulerer Abiy Ahmed med fredsprisen for fredsarbeidet og demokratibygging i Etiopia, frigivelse av politiske fanger, frie valg, rettigheter til kvinner og friere mediene. Inspirasjon for Afrika. Verdig vinner, skriver Trine Skei Grande på Twitter.

Abiy Ahmed Ali har vært med på å få slutt på en langvarig konfliktsituasjon med nabolandet Eritrea. Kort tid etter at han ble statsminister, lanserte Ahmed blant annet et omfattende reformprogram. Flere tusen politiske fanger ble løslatt, opposisjonelle med dødsdom ble benådet, forbudte medier ble gjort lovlige, og tidligere ulovlige opposisjonspartier og bevegelser ble invitert tilbake til landet

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon