Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

Leder i Norske Sportsjournalisters Forbund, Reidar Sollie, synes lite om promovideoen til TV 2 før landskampen mellom Norge og Spania.

I videoen synger journalister og andre profiler i TV 2 sangen «Alt for Norge» med eller uten sangstemme, skriver Aftenposten.  Sollie mener at dette har lite med god journalistikk å gjøre.

– Jeg liker ikke at journalister er en del av heiagjengen. Det er umusikalsk, både bokstavelig talt og i overført betydning, sier han.

annonse

Les også: TV 2-Græsvik: – Neste gang du lenker til Resett kaster jeg deg ut

Presseetiker Gunnar Bodahl-Johansen jubler heller ikke over videoen:

– Videoen viser at sportsjournalister har vanskelig for å se skillet mellom det å være supporter og en kritisk journalist, sier Bodahl-Johansen.

annonse

Nordmenn heier på nordmenn

Redaktør og daglig leder i bransjenettstedet Medier24, Erik Waatland, er imidlertid mer positiv.

– Jeg sliter med å hisse meg opp over dette. Prinsipielt er det rart å heie på en av partene man skal dekke, men samtidig er det åpenbart at nordmenn heier på nordmenn. Og det finnes verre tilfeller i sportsjournalistikken som jeg reagerer mer på for å si det slik, sier Waatland.

Slår tilbake

TV 2 selv synes ikke det er et problem hverken med journalistisk troverdighet eller at Erik Thorstvedt synger falskt. Sportsredaktør i TV 2 Sporten, Vegard Jansen Hagen, benytter i stedet anledningen til å slå tilbake mot presseekspertene:

– Noen ganger må jeg si at jeg er glad vi lever av folks sunne fornuft og dømmekraft, og ikke styrer etter nødtelefonen til noen av landets presseeksperter, avslutter han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon