Haddy Njie angripes i mediene, men noen få unntak, etter at hennes bok uttrykker støtte til ektemannen Trond Giske. Foto: ÿrn Borgen / NTB scanpix
annonse

Flere av de på gjestelisten til Hadia Tajiks pølsefest har kritisert Haddy Njies forsvar av ektemannen Trond Giske. 

Med noen få hederlige unntak, som Kjersti Thorbjørnsrud i Morgenbladet og Skjalg Fjellheim i avisen Nordlys, har aviskommentatorer stort sett vært i harnisk over Haddy Nijes brannfakkel av et metoo-oppgjør med pressens behandling av hennes ektemann, tidligere Ap-nestleder Trond Giske. 

Haddy Njie er en modig, reflektert og selvstendig kvinne. Som profilert NRK-stjerne vet hun også selvsagt godt hva hun gjør, når hun velger å gi ut en slik bok. Hennes dagbok fra Giske-saken er en torn i øyet på den urbane eliten. 

annonse

I boken kommer det frem at Giskes kone mener det var Ap-nestleder Hadia Tajik som regisserte varslene om den tidligere Ap-nestlederen Trond Giske. Den første journalisten som skrev om saken var Kristian Skard, som senere sluttet i Dagens Næringsliv da forholdet mellom ham og Tajik ble offisielt. 

Deltok

Det er også verdt at flere av de som nå kritisererer Haddy Nije også deltok i Hadia Tajik og Kristian Skards etter hvert famøse «pølsefest», der et kobbel av aviskommentatorer og journalister deltok. 

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang. Ikke abonnent? Les mer her.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.