Skuespiller og aktivist Jane Fonda under en demonstrasjon i Los Angeles i september. Fredag ble hun anholdt av politiet i Washington etter en klimamarkering ved Kongressen. Foto: David Swanson/AP/NTB scanpix
annonse
annonse

Skuespiller Jane Fonda (81) ble fredag anholdt sammen med flere andre under en klimademonstrasjon foran Kongressen i USA.

Den meritterte skuespilleren og Oscar-vinneren flyttet nylig fra Los Angeles til Washington D.C. for å slutte seg til klimabevegelsen. Sammen med 15 andre ble hun fredag anholdt av politiet, mistenkt for å forstyrre offentlig orden, delta i en ulovlig forsamling og sperre adgang til kongressbygningen.

Under en appell under demonstrasjonen kalte Fonda klimaforandringene for en «krise som krever kollektiv handling nå».

annonse

Politiet kom til stedet, satte håndjern og strips på demonstrantene og førte dem vekk i en politibil. Etter noen timer ble Fonda løslatt, melder nyhetsbyrået AP.

Fonda har tidligere fortalt til avisen The Times, at hun er inspirert av svenske Greta Thunberg og advokaten Randall Robinson, som på 1980-tallet demonstrerte foran Sør-Afrikas ambassade i Washington D.C. for å stanse apartheid.

Nå er hennes plan å demonstrere foran Kongressen hver fredag formiddag for å oppfordre regjeringen til å gjøre mer for klimaet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon