Skuespiller og aktivist Jane Fonda under en demonstrasjon i Los Angeles i september. Fredag ble hun anholdt av politiet i Washington etter en klimamarkering ved Kongressen. Foto: David Swanson/AP/NTB scanpix
annonse

Skuespiller Jane Fonda (81) ble fredag anholdt sammen med flere andre under en klimademonstrasjon foran Kongressen i USA.

Den meritterte skuespilleren og Oscar-vinneren flyttet nylig fra Los Angeles til Washington D.C. for å slutte seg til klimabevegelsen. Sammen med 15 andre ble hun fredag anholdt av politiet, mistenkt for å forstyrre offentlig orden, delta i en ulovlig forsamling og sperre adgang til kongressbygningen.

Under en appell under demonstrasjonen kalte Fonda klimaforandringene for en «krise som krever kollektiv handling nå».

annonse

Politiet kom til stedet, satte håndjern og strips på demonstrantene og førte dem vekk i en politibil. Etter noen timer ble Fonda løslatt, melder nyhetsbyrået AP.

Fonda har tidligere fortalt til avisen The Times, at hun er inspirert av svenske Greta Thunberg og advokaten Randall Robinson, som på 1980-tallet demonstrerte foran Sør-Afrikas ambassade i Washington D.C. for å stanse apartheid.

Nå er hennes plan å demonstrere foran Kongressen hver fredag formiddag for å oppfordre regjeringen til å gjøre mer for klimaet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.