Freddy Øvstegård (SV) er misfornøyd med barne- og familiedepartementets prioriteringer. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

SVs Freddy André Øvstegård mener familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) prioriterer tiltak for å forhindre samlivsbrudd foran tiltak for utsatte barn.

I budsjettforslaget for 2020 foreslår Ropstad å flytte 17 millioner kroner fra tilskuddsordningen ment for foreldrestøttende tiltak, som inkluderer det å forhindre omsorgssvikt og overgrep.

Pengene skal heller brukes på Ropstads samlivssatsing, en satsing som har sett en økning på 50 prosent fra i år, og 73 prosent fra 2018, skriver Dagsavisen.

annonse

– Jeg mener Ropstad legger en klam og moraliserende hånd over familiene. Før var det barnet som var i sentrum, nå skal det heller rapporteres på hvor mange skilsmisser som forhindres, sier Øvstegård, som sitter i familie- og kulturkomiteen for SV.

KrF-nestleder Olaug Bollestad kaller kritikken fra Øvstegård for merkelig. Hun peker på at potten til foreldrestøttende tiltak i kommunene er på samme nivå som i 2018.

– For to år siden var SV fornøyd med den potten og foreslo ikke å øke den, så det er vanskelig å forstå at det skal være veldig dramatisk, skriver Bollestad i en epost.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon