Tusenvis av mennesker viftet med spanske flagg i Barcelona lørdag og viste sin motstand mot selvstendighet for Catalonia. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Tusenvis av mennesker fylte gatene i Barcelona lørdag for å vise sin motstand mot selvstendighet for Catalonia.

Lørdag var Spanias nasjonaldag. Og mens dagen blant annet ble feiret med en militærparade i hovedstaden Madrid, brukte om lag 10.000 mennesker i Barcelona dagen til å vise sin motstand mot separatistene og deres kamp for et selvstendig Catalonia.

Det var imidlertid et langt lavere oppmøte enn i en lignende demonstrasjon for to år siden, da 65.000 demonstranter viste sin motstand mot selvstendighet for den spanske regionen.

annonse

Mandag faller det dom i rettssaken mot flere av separatistlederne som frontet selvstendighetskampen for Catalonia i 2017. Det førte til den mest alvorlige politiske krisen i Spania på flere tiår. Sentralmyndighetene i Madrid slo hardt ned på separatistene, og flere av lederne ble pågrepet og stilt for retten.

– Jeg håper de alle blir dømt for kuppforsøket sitt. De respekterte ikke grunnloven, sier 60-åringen Pepi Ordonez, som var en av de mange som deltok i lørdagens markering.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon