Etiopias statsminister Abiy Ahmed som tildeles Nobels fredspris for 2019. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Nobelprisvinner Abiy Ahmed sier i et intervju med NRK at fredsprisen motiverer til å fortsatt jobbe hardt for fred, men at den også kan skape utfordringer.

– Det er vanskelig med forventningene, men det gir også energi til å jobbe hardt for fred i Etiopia, i vår region og i Afrika. Verden forventer mer og bedre fredsarbeid i landet mitt og i regionen vår, sier Abiy Ahmed til kanalen.

I intervjuet, som er det første siden det ble kjent at Ahmed får nobelprisen, bekrefter den etiopiske statsministeren at han kommer til Norge for å motta prisen i desember. Han understreker at prisen ikke bare er til ham, men til hele Etiopia.

annonse

I løpet av sitt første år som statsminister, har Abiy Ahmed sluttet fred med nabolandet Eritrea og satt fart i demokratiseringen i Etiopia. Dette, samt ikke minst hans vilje til å satse på kvinner, er blant grunnene til at Nobelkomiteen tildelte ham årets fredspris.

Ahmed var på sitt kontor og hadde besøk av Sudans statsminister Abdalla Hamdok da kunngjøringen om fredsprisen kom.

Han var på forhånd en av favorittene til å få fredsprisen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon