Frank Rossavik. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
annonse
annonse

– Kan Document regnes med blant seriøse medier? Jeg er interessert i synspunkter, men helst fra folk med hvilepuls (altså ikke de lengst ute på en eller annen fløy.)

Dette skriver Frank Rossavik i en diskusjon på Facebook hvor journalist Øyvind Thuestad var involvert. Thuestad beskriver seansen i en kommentar hos sin arbeidsgiver Document. Rossavik fortsetter:

– Hvorfor spør jeg? I går kom jeg i en diskusjon her til å nevne Document som et useriøst medium, sammen med bl.a. Breitbart. Det var selvsagt ikke ment som ros.

annonse

– Jeg trodde ikke «useriøs» var spesielt sterkt, sammenliknet med strømmen av anklager mot og karakteristikker av oss i «MSM» fra deres kant.

– Greit nok det. Aktivisme og blogging er ok. Bra poenger kan også de ha iblant. Men seriøst medium? Jeg vil heller si at Document er en ytre høyre-blogg på samme måte som Steigan er en ytre venstre-blogg.

Les også: Marian Hussein (SV) nektet å møte Documents redaktør

annonse

Thuestad påpeker i et tilsvar at anklager fra nye medier mot MSM følges med begrunnelser og eksempler, og at Rossavik, som selv innrømmer at han ikke leser Document, kanskje burde ha bedre begrunnelser for å avskrive Document som useriøse. Thuestad spør hva som er pressens oppgave:

– Forøvrig mener du at vi «stadig angriper «MSM» og «eliter», angriper «klimahysterikere», samt kommer med heiarop for folk som Donald Trump, Steve Bannon og Katie Hopkins». Dette er merkelig. Hva er pressens oppgave, om ikke å være kritisk? Er det ikke selve pressens raison d’être å kritisere, angripe og egge til debatt, ikke minst om oppleste og vedtatte sannheter?

Thuestad nevner NRKs skandaløse «romkvinnesak», som Document avslørte, og kampen for åpenhet i rettssalen nylig, kjempet frem av Thuestad og Document, med støtte fra Norsk Redaktørforening.

Thuestad avslutter:

– Vi som jobber i Document er faktisk journalister. Vi jobber grundig og samvittighetsfullt hver dag for å gi våre lesere den delen av virkeligheten som din avis, Frank, gjerne underslår (…) Jeg gir deg det med teskjeer: Vi er ingen blogg. Vi er en fullblods nyhets- og kommentaravis.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon