Politi pågriper en demonstrant i Hongkong søndag. Politiet brukte tåregass imot demonstrantene i to distrikter. FOTO: Kin Cheung / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Opprørspoliti pågrep demonstranter i flere distrikter i Hongkong søndag da hundrevis av aktivister protesterte mot forbudet mot ansiktstildekking.

Demonstrantene protesterer mot at Hongkongs leder Carrie Lam har grepet ytterligere inn i det de mener er folkets demokratiske friheter, etter at Lam og hennes byregjering innførte forbud mot ansiktstildekking i demonstrasjoner.

Søndag pågrep politiet demonstranter i minst fire distrikter etter at demonstrantene ignorerte politiets advarsler om å fjerne seg. Tåregass ble brukt i minst to distrikter, som i Mong Kok-distriktet hvor demonstranter reiste gitter med lange bambusstenger over veien for å sperre trafikken.

annonse

Andre steder sperret demonstranter veiene med store metalltanker, og hundrevis av demonstranter samlet seg på kjøpesentre for å demonstrere og synge protestsangen «Glory to Hongkong».

Søndagens mest spektakulære protest fant sted på Lion Rock, som har utsikt over skyskraperne i Kowloon-distriktet, hvor flere titalls demonstranter hadde båret en statue av protestbevegelsen opp de nesten 500 meterne natten i forveien.

De stadig mer voldsomme protestene startet for fire måneder siden mot en lov som åpnet for å utlevere folk til Fastlands-Kina. Lovforslaget er siden trukket tilbake, men protestene er utvidet til å gjelde krav om demokratiske reformer og motstand mot kinesisk innflytelse.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon