Siv Kristin Sællmann. Skjermbilde NRK TV.
annonse
annonse

I 2013 ble NRK-programleder Siv Kristin Sællmann nektet av NRK å bruke det kristne korset på TV. Fire år senere laget statskanalen et politisk program med en hijab-kledd kvinne.

Ett år etter at den tidligere SV-politikeren Thor Gjermund Eriksen satt seg ned i sjefsstolen på NRK Marienlyst, slo han knallhardt ned på de som brukte det kristne kors-symbolet på TV.

Eriksen og ledelsen i statskanalen nektet programleder Siv Kristin Sællmann å bruke et halssmykke av kors under TV-sendingene.

annonse

Halssmykket var et 1,4 centimeter stort gullkors med svarte diamanter. Med andre ord et lite kors som var lite synlig for seerne.

NRK, som driver tvangsinnkreving av det norske folk, fikk naturligvis mange klager etter korsnekten. Saken ble blant annet klaget inn for Kringkastingsrådet, hvor NRK fikk full støtte.

Religiøse symboler uønsket

Saken havnet også hos Likestillings- og diskrimineringsnemnda i 2015. Også de støttet NRKs beslutning om å nekte sine ansatte å bære det kristne symbolet.

annonse

De hevdet at NRKs forbud mot religiøse symboler hos nyhetsprogramledere «ikke var i strid med diskrimineringsloven».

Men det som er mest interessant er uttalelsen fra distriktsredaktør i NRK Sørlandet, Anders Sårheim. I en uttalelse i forbindelse med korsnekt-saken oppfordret han nyhetsankere om å «unngå bruk av smykker med religiøs og politisk betydning».

I NRK skal man altså ikke vise noen symboler som viser en religiøs tilknytning.

Sosialist-sjefen

Vi spoler fire år fremover til 2017.

annonse

NRK og kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen er opprørt og lei seg. Han kan ikke fatte at det norske folk, som blir tvunget til å betale for NRK, er forbanna for at de har ansatt en NRK-programleder som bærer hijab i et politisk program.

«Faten tar valget» satte klagerekord før programmet i det hele tatt var sendt. Over 6000 klager mottok statskanalen!

– Det er det som gjør meg trist og opprørt. Det har ingenting med innholdet i programmet å gjøre, det har med forutinntatthet å gjøre, sa NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen til folket som betaler lønna hans.

Det var absolutt ingen ydmykhet å spore. 6000 klager betydde ingen ting. Det var seerne det var noe galt med, ifølge Eriksen.

Seerne som blir tvunget til å betale for NRK.

Faten Mahdi Al-Hussaini fikk sitt eget program i NRK. Med hijab. Uten at dette var i strid med NRKs “retningslinjer”. Skjermbilde NRK TV.

Fornyet åremålet

Hijab er ikke bare et «uskyldig skaut». Det er blitt et religiøst varemerke. Men et religiøst plagg de selvfølgelig skal få lov til å bruke.

Men i denne saken ser vi hvor NRK står. Kristne symboler, som knapt er synlig, blir undertrykt. Mens det er fritt frem for islamske.

annonse

Eller er det noe jeg har oversett?

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon