Politiet hadde søndag formiddag ikke pågrepet noen etter at en far og hans sju år gamle sønn ble angrepet da de gikk tur i Hønefoss lørdag. De to som ble angrepet, tilhører en afghansk familie som har bodd i Hønefoss kirke siden mars i fjor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet hadde søndag formiddag ikke pågrepet noen etter at en far og hans sju år gamle sønn ble angrepet da de gikk tur i Hønefoss lørdag.

Faren og sønnen var på gikk tur da de ble angrepet av to menn i fritidsområdet Schjongslunden. Faren ble slått og betraktes som lettere skadd. Sønnen ble dyttet over ende. Saken ble først omtalt i Ringerikes Blad.

De to mistenkte beskrives som menn i 30-40-årsalderen. De løp fra stedet da vitner kom til. Ifølge avisa vet ikke politiet hvem vitnene er.

annonse

– Det er ikke noe nytt om de to mistenkte. Vi etterlyser vitner som kan ha observert noe. Saken blir tatt opp i morgen tidlig på Hønefoss der politiet vil gå mer aktivt ut og drive etterforskning, sier operasjonsleder Erik Gunnerød i Sørøst politidistrikt til NTB søndag formiddag.

Angrepet skjedde trolig uten foranledning, og politiet undersøker om motivet kan være rasistisk motivert, basert på hva gjerningspersonene skal ha sagt. Faren har opplyst til politiet at angriperne var ukjente for dem.

Prost Kristin Moen Saxegaard i Ringerike bekrefter overfor Vårt Land at de to som ble angrepet, tilhører en afghansk familie som har bodd i Hønefoss kirke siden mars i fjor. Selv om de har fått innvilget midlertidig opphold, bor de der fremdeles.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon