Både statsminister Benjamin Netanyahu (t.v.) og president Reuven Rivlin i Israel ber Russland benåde en narkotikadømt, israelsk kvinne, som nå sitter fengslet i Russland. Arkivfoto: AP / Sebastian Scheiner / NTB scanpix
annonse
annonse

Israels president ber sin russiske kollega Vladimir Putin om å benåde en israelsk kvinne som er dømt til sju og et halvt års fengsel i en narkotikasak.

26 år gamle Naama Issahar ble sist uke dømt etter å ha blitt pågrepet på Moskvas internasjonale flyplass i april, angivelig med 9,6 gram marihuana i vesken.

Israelske tjenestemenn har antydet at Russland bruker saken for å presse fram en løslatelse av en angivelig russisk hacker som Israel er i ferd med å utlevere til USA.

annonse

I et brev til Putin søndag beskriver den israelske statslederen Reuven Rivlin straffen som streng, og sier den vil ha en «svært destruktiv påvirkning på livet hennes».

Også Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier han har tatt opp saken med Putin.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon