Jan Bøhler. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse

Mener det er urovekkende at ingen er tatt for bilbranner. 

På Facebook viser Ap-politikeren til at noen natt til søndag tente på biler på Furuset, bare tre dager etter bilbrannene på Grorud.

– Igjen ser vi det samme. Personer som trolig er gjerningsmenn, er sett flyktende fra stedet. Det fins vitner og denne gang til og med opptak av den flyktende bilen, skriver Bøhler.

annonse

Han mener at mønsteret med at påtente bilbranner skjer i områder hvor man har problemer med ungdoms- og gjengkriminalitet, gjentar seg – enten det er i Groruddalen, i Indre by øst eller i Søndre Nordstrand bydel.

– Det som også gjentar seg er dessverre at det etter de første meldingene blir stille om saken i media og fra politiet, og at vi ikke får høre om at noen blir tatt. Påtente bilbranner er liksom ikke alvorlig nok til å få oppmerksomhet. Det er jeg helt uenig i.
På onsdag tok jeg derfor igjen opp bilbranner med justisministeren på Stortinget. Han måtte innrømme at ingen er tatt for noen av de ca 160 påsatte bilbrannene siden 2017. Dette er urovekkende fordi det gjør at kriminelle oppfatter at det å true noen, hevne seg, eller markere seg med bilbranner, er risikofritt. Justisministeren lovte på onsdag at dette skal prioriteres høyere. La oss følge grundig med framover på om noen tas.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.