Jonas Gahr Støre og Lars Gule er enige om å hente tilbake terrorsiktede kvinner til Norge. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre er klar på at IS-kvinner og deres barn bør hentes tilbake til Norge. Han får støtte av Lars Gule som ikke vil dømme terroristene om det ikke er «solide bevis».

I går opplyste NRK at Stortingets utvidede utenrikskomité holdt et hemmelig møte om situasjonen i Syria og den tyrkiske militæraksjonen. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) holdt en redegjørelse om situasjonen.

I en leir i Syria sitter en terrorsiktet kvinne med norsk statsborgersskap. Kvinnen nekter å sende sønnen til Norge ettersom hun krever å få bli med. Sønnen ble født da kvinnen var i Syria og har aldri før vært i Norge.

annonse

Den terrorsiktede kvinnen reiste til Syria i 2012 og slutttet seg til IS.

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre kaller saken «følsom», og sier til NRK at den terrorsiktede kvinnen bør få komme tilbake til Norge.

– Hvis det som skal til for et barn kommer hjem er at en mor ledsager, så er vi for det, forutsatt at det skjer tiltak i Norge. Jeg tror det er en holdning som har stortingsflertallet med seg, sier Støre.

annonse

Ap-lederen legger til at han tror det er flertall i stortinget for å hente tilbake alle kvinner som har deltatt i terrorhandlinger hvis de blir straffeforfølgt.

– Ikke dømmes uten bevis

Førsteamanuensis ved Oslomet, Lars Gule, er enig med Støre.

I et nytt innlegg på Facebook advarer han at terroristene kan bli enda mer «ekstremiserte personer med et større hat mot landene de er statsborgere i, dersom de ikke får hjelp og anstendig behandling».

Gule mener det er «rimelig» at stortinget nå ser ut til å snu i sitt syn på IS-terroristene, og og at de åpner for å hente de tilbake. Han legger til at IS-kvinnene ikke bør dømmes i Norge hvis det ikke finnes «solide bevis».

– Ingen som har begått slike forbrytelser skal gå straffefrie, heller ikke de som har vært i IS-kalifatet. Men ingen skal heller dømmes uten solide bevis på faktiske forbrytelser.

annonse

– Å dømme noen bare fordi noen andre – “vi”, et flertallet i samfunnet eller lignende – ikke liker deres ideer, har lite med en demokratisk rettsstats retterganger å gjøre. Så får vi se hva som skjer når(?) de norske statsborgerne kommer hjem fra Syria, skriver Gule.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon