Tusener protesterte mot antisemittisme og rasisme i Tysklands hovedstad Berlin søndag. Foto: Paul Zinken / dpa via AP / NTB scanpix
annonse

Flere tusen mennesker samlet seg i sentrum av Berlin søndag for å vise støtte og sympati med ofrene etter angrepet mot en synagoge i byen Halle nylig.

Under mottoet «Ikke engang en tomme: Død over antisemittisme og rasisme» møttes demonstranter på Bebelplatz foran Humboldt-universitetet i hjertet av den tyske hovedstaden.

Arrangørene fra sammenslutningen Unteilbar (udelelig) anslår at 13.000 mennesker deltok i markeringen, mens politiet anslår at 6.000 personer hadde møtt fram.

annonse

Etter å ha markert synagogeangrepet med ett minutts stillhet, gikk demonstrantene videre i retning av Neue Synagogue i Berlin-bydelen Mitte.

27-åringen som angrep en synagoge i Halle sist uke, erkjenner å ha høyreekstreme og antisemittiske holdninger. Mannen klarte ikke å ta seg inn i synagogen, men drepte to mennesker i nærheten av bygningen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.