Tusener protesterte mot antisemittisme og rasisme i Tysklands hovedstad Berlin søndag. Foto: Paul Zinken / dpa via AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Flere tusen mennesker samlet seg i sentrum av Berlin søndag for å vise støtte og sympati med ofrene etter angrepet mot en synagoge i byen Halle nylig.

Under mottoet «Ikke engang en tomme: Død over antisemittisme og rasisme» møttes demonstranter på Bebelplatz foran Humboldt-universitetet i hjertet av den tyske hovedstaden.

Arrangørene fra sammenslutningen Unteilbar (udelelig) anslår at 13.000 mennesker deltok i markeringen, mens politiet anslår at 6.000 personer hadde møtt fram.

annonse

Etter å ha markert synagogeangrepet med ett minutts stillhet, gikk demonstrantene videre i retning av Neue Synagogue i Berlin-bydelen Mitte.

27-åringen som angrep en synagoge i Halle sist uke, erkjenner å ha høyreekstreme og antisemittiske holdninger. Mannen klarte ikke å ta seg inn i synagogen, men drepte to mennesker i nærheten av bygningen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon