Carl I. Hagen. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

Tidligere Frp-formann Carl I. Hagen mener flyktninger fra Eritrea og Etiopia kan reise tilbake til landet de flyktet fra etter at fredsprisvinner Abiy Ahmed har klart å skape fred i regionen.

Fredag ble det klart at Etiopias statsminister Abiy Ahmed fikk Nobels fredspris.

Hovedgrunnen for at han ble tildelt fredsprisen var for å ha løst grensekonflikten med nabolandet Eritrea.

annonse

– Han utarbeidet raskt prinsippene for en fredsavtale for å avslutte den langvarige, fastlåste situasjonen mellom landene, sa leder for Nobelkomiteen, Berit Reiss-Andersen da hun kunngjorde tildelingen.

På NRK Dagsrevyen fredag hadde statskanalen laget innslag om etiopiere i Norge som feiret at en av deres egne hadde blitt tildelt fredsprisen.

I NRK-innslaget fikk seerne se dansende glade etiopiere.

NRK Dagsrevyen laget reportasje om Etipiere i Norge etter kunngjøring av fredsprisvinneren.

Hvorfor reiser de ikke tilbake?

annonse

Carl I. Hagen hyller fredsprisvinner Abiy for å ha klart å skape fred mellom de to landene. Han stusser likevel på de som har flyktet til Norge, men som ikke har planer om å reise tilbake nå som krigen er over.

– Flott fredspris til en som har sørget for fred og som kan nå få økt mulighet til mer fred og forsoning mellom land og etniske og religiøse grupper! Veldig bra!

– Det er selvsagt jubel hos mange etiopiske flyktninger og også eritreiske flyktninger i Norge. Det rare er at ingen av disse sier med begeistring: «Nå kan jeg og familien reise tilbake til vårt fedreland!» Det var jo det norske flyktninger gjorde når det ble fred i 1945!, skriver han på Facebook.

I kommentarfeltet får Hagen svar:

annonse

– De som flytter hit er her for å grave “gull” ganske enkelt. Hvis såkalte flyktninger fikk null penger for å komme og bo i Norge ville nok antallet som reiste til Norge synke med 95-98 %, svarer en.

– Det var aldri FNs opprinnelige mening at flyktninger skulle gis permanent opphold. At flyktningkonvensjonen er blitt misbrukt som alibi for velferdsmigrasjon og “Hole in the Wall” for kriminelle, har ødelagt Europa, og diskreditert et FN med stadig mindre respekt for nasjonal suverenitet, som har oppmuntret til misbruket, skriver en annen.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon