Politisk nestleder for Demokratene, Vidar Kleppe. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
annonse
annonse

Partiet Demokratene i Kristiansand er i ferd med å rakne fullstendig etter at ytterligere to styremedlemmer har meldt seg ut.

I alt har nå fem av åtte styremedlemmer i partiet til den tidligere Frp-politikeren Vidar Kleppe meldt seg ut av Demokratene.

Lørdag sendte styreleder Terje Svendsen en epost til partileder Makvan Kasheikal og meldte seg ut av partiet. Søndag fulgte styremedlem Tore Nygaard etter, skriver Nettavisen.

annonse

Årsaken til utmeldingene er misnøye med hvordan de fire som valgte å støtte rødgrønn side i det nye bystyret, er blitt behandlet.

– Jeg trekker meg på grunn av etterspillet. Jeg likte heller ikke at de fire hoppet av, men reagerer på måten de har blitt behandlet på etterpå, sier Svendsen til Nettavisen.

I lokalvalget tidligere i år fikk Demokratene 13,4 prosent av stemmene i Kristiansand og fikk ti representanter i bystyret. På grunn av interne stridigheter meldte fire av dem seg ut i forrige uke. Med deres støtte tok de rødgrønne over makten i sørlandsbyen.

Mandag ble også den kontroversielle Facebook-siden Sørlandsnyhetene fjernet fra Facebook. Mange mener at siden bidro til valgresultatet for Demokratene i Kristiansand.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon