Joe Biden og hans sønn Hunter Biden. REUTERS/Jonathan Ernst
annonse
annonse

– For TV-kanaler som CNN, MSNBC og andre, er det ingenting som føles mer avskyelig enn hvis man tar opp spørsmålet om hva Hunter Biden egentlig gjorde i Ukraina.

Dette skriver jusprofessor Jonathan Turley i The Hill. Han viser blant annet til hvordan MSNBC avbrøt overføringen av en tale holdt av Donald Trump, med en gang han nevnte Biden og Ukraina.

Et eksempel er hvordan Chuck Todd fra NBC’s Meet the Press reagerer når John Kennedy (R) stiller spørsmål om hva som egentlig skjedde i Ukraina.

annonse

Mediene har allerede konkludert

George Washington University Law School Professor Jonathan Turley Foto: Somodevilla/Getty Images/AFP

Turley mener det er oppsiktsvekkende at disse mediene har konkludert med at Hunter Biden og Ukraina er ferdig etterforsket. Han mener disse mediene er under press fra Biden-kampanjen.

– Biden-kampanjen har vært bemerkelsesverdig åpne i sine krav om at medier slutter å publisere intervjuer og artikler om anklagene (mot Hunter Biden). I stedet for å kalle slike nyheter for «fake news», bruker Biden-kampanjen begrepet konspirasjonsteorier.

annonse

Apparatet rundt Biden har blant annet skrevet brev til Facebook, Twitter og Google, med krav om at de fjerner Trumps annonser som henviser til anklagene mot Hunter Biden.

Men, som Resett har skrevet tidligere: Det er ingen konspirasjonsteori at Hunter Biden tjente 27 millioner kroner på å sitte i styret til det ukrainske oljeselskapet Burisma Holding, mens Joe Biden var visepresident. Norske medier følger i et lignende spor som de amerikanske, og klarer ikke å skjule at det virker som om de drømmer om riksrett mot den amerikanske presidenten.

Det verserer også filmopptak hvor Biden tilsynelatende skryter av at han fikk den ukrainske statsadvokaten sparket. Dette er kjernen i hele saken, og bakgrunnen for at Donald Trump i en telefonsamtale ba Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj om å se på saken på nytt.

Les også: Ting NRK og Aftenposten ikke forteller deg: Joe Bidens sønn fikk 27 millioner av ukrainsk oligark

Turley beskriver Ukraina som et gjennomkorrupt land, hvor det ikke er uvanlig å gi «gaver» til barn av ledende politikere. Professoren mener det er helt greit at man etterforsker avtaler inngått av Trump-familien. Men han kan ikke se noen grunn for at ikke media skal rette det samme søkelyset mot Biden-familien.

annonse

Spørsmålet er egentlig enkelt: Hvordan kunne en kokainmisbruker, juristutdannet uten kompetanse på olje og gass, få en slik jobb? Var det virkelig slik at Joe Bidens rolle som visepresident i USA ikke hadde noen innvirkning?

Turley konkluderer:

– Å etterforske Biden-familien vil virke direkte mot den historien mediene ønsker å fortelle, som er at Hunter Biden ikke har gjort noe galt, og alle påstander om noe slik er en løgn som det er best å ignorere.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon