Hunter Biden. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Hunter Biden, sønnen til tidligere visepresident Joe Biden, trekker seg som styremedlem for et kinesisk selskap, skriver Reuters.

Nyhetsbyrået skriver at styrejobben har vært gjenstand for kritikk fra president Donald Trump og hans allierte. Årsaken til at han trekker seg er ikke kjent. Det er ventet at han vil tre ut av styret 31. oktober.

Biden sier i en uttalelse at han ikke kommenter til å jobbe for utenlandskeide selskap dersom faren hans blir valgt til president i 2020.

annonse

– Hunter tok disse jobbene på selvstendig grunnlag. Han mente det ikke var passende å diskutere dem med sin far, og det gjorde han heller ikke, sier Bidens advokat George Mesires i en uttalelse.

Representantenes hus har startet en formell granskning av Donald Trump som kan føre til at han blir stilt for riksrett. De vil vite om Trump har brukt sitt embete på en utilbørlig måte ved å forsøke å presse Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til å starte en etterforskning av Hunter Biden.

Mesires understreker at Biden ikke gjorde noe ulovlig da han jobbet for det ukrainske gasselskapet Burisma, som etterforskes for korrupsjon. Biden sluttet i selskapet i april.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon