Utenlandske turister overnatter stadig mer på norske hoteller. Her Hotell Alexandra i Loen innerst i Nordfjord. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

I sommer satte utlendinger overnattingsrekord med 6,6 millioner overnattinger på norske hoteller. Tyskere er de ivrigste til å gjeste Norge.

Det viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå mandag.

Både norske og utenlandske overnattinger økte i sommermånedene, men det var de utenlandske gjestene som hadde den største prosentvise veksten. I alt er det registrert 18,5 millioner hotelldøgn fra mai til og med august. Én av tre gjester var utenlandske, viser tallene.

annonse

Siden 2015 har antall norske gjester økt med 7 prosent, mens tallet på utenlandske gjester har økt med hele 26 prosent.

Tyske turister sto for nesten en firedel, 1,5 millioner, av overnattingene i sommer, mens nederlendere kommer på andreplass.

En annen nasjon er verdt å merke seg, er Kina, ifølge SSB. Tallet på kineserne som bor på hotell i Norge, har økt med 53 prosent siden 2015. Også antall amerikanske overnattinger er mer enn doblet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon