Foto: Jeff Tzu-Chao Lin/imageBROKER/REX
annonse
annonse

Et antall radikaliserte muslimer har inntatt den franske  lærerstanden. Samtidig finnes det om lag 1000 radikaliserte elever i franske, offentlige skoler.

Frankrikes utdanningsminister Jean-Michel Blanquer har avslørt en rekke saker der det fremgår at om lag et dusin muslimske lærere ved offentlige skoler i Frankrike har vært radikalisert. I tillegg er det avdekket et langt høyere antall radikaliserte elever. Dette rapporterer Europe1.

Blanquer rapporterte om ti tilfeller av radikaliserte muslimske lærere fredag morgen.

annonse

– Dette er tilfeller som kan være av varierende intensitet, dette er tingene som legger til rette for den første årvåkenheten for vår del, sa statsråden.

Blanquer vedgikk at noen av tilfellene ikke er veldig alvorlige, men slo fast at de likevel blir ansett for å være det av myndighetene.

Les også: Dramatisk kriminalitetsutvikling i Frankrike

Nekter å hilse på kvinner

annonse

En professor i historie og geografi som arbeider i Seine-Saint-Denis, en beryktet, innvandrertett forstad nord for Paris, har snakket ut om sine kollegaer han mistenker er radikaliserte.

– Lærerstaben er ikke immun for radikalisering, uttalte vedkommende, og fortalte om muslimske kollegaer som nektet å håndhilse på kvinner.

– Som lærer, må jeg ikke intervenere med kollegaer og fortelle ham hva han skal tenke, hva ha skal si, sa professoren, og la til at han likevel kan spørre sine overordnede om slik oppførsel er noe utdanningssystemet vil statuere som et eksempel for elevene.

Mange radikaliserte elever

Antallet radikaliserte elever er imidlertid langt høyere. Så mange som 1000 tilfeller er kjent for myndighetene, og disse er særlig konsentrert i Île-de-France-regionen (Stor-Paris).

annonse

Tidligere i år ble det konstatert i en rapport fra to franske parlamentsrepresentanter at det er en stor bekymring blant offentlige ansatte at kollegaer kan ha blitt radikaliserte. En fagforeningsrepresentant fra RATP, selskapet ansvarlig for kollektivtrafikken i Paris, har konstatert at praktiserende muslimer målrettet går etter og kontroller ikke-praktiserende troende kvinner.

Også i politiet er mange ansatte bekymrede for at flere betjenter kan være radikaliserte. Enkelte betjenter har fortalt at det finnes en utbredt frykt for å rapportere inn slike tilfeller, fordi man kan bli stemplet som «islamofobisk».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon