I dette fotoet, tatt 8. oktober 2019, holder franske politifolk kistene til sine falne kolleger under en seremoni på politihovedkvarteret i Paris, for å vise sin respekt for ofrene for terrorangrepet som fant sted 4. oktober 2019.
annonse
annonse

Alle de arresterte oppholdt seg i Paris-forstaden Val d’Oise, nord for den franske hovedstaden. 

Fem personer med nære bånd til den islamistiske terroristen, Mickaël Harpon, som drepte fire kollegaer på politihovedkvarteret i Paris 3. oktober har blitt arrestert, ifølge personer som jobber med etterforskningen. Dette melder Le Figaro.

Blant arrestasjonene var den tidligere kontroversielle imamen til Gonesse-moskéen, Ahmed Hilali, som gjerningsmannen hadde frekventert regelmessig i løpet av de siste tre årene. Hilali har vært imam i moskéen siden 2017, hvor han styrte de fem regelmessige hverdagsbønnene – fra søndag til torsdag.

annonse

Les også: Tidligere tysk etterretningssjef: – Merkels innvandringspolitikk har forårsaket en «massiv sikkerhetsrisiko»

Hovedimamen i Gonesse-moskeéen, Abderrazzak Mahtane, sier at han aldri har hørt at Hilali har spredd noe radikalisert innhold i sine prekener. Hilali ble allikevel avskjediget fra jobben sin i moskéen 11. oktober, da det ble klart at han hadde bånd til terroristen Harpon.

Hilali er en marokkansk statsborger på 39 år med permanent oppholdstillatelse i Frankrike. Han ble ansett som en potensiell sikkerhetstrussel mot den franske staten allerede i 2015 av den franske sikkerhetstjenesten DGSI.

annonse

Mickaël Harpon, som selv bodde i Gonesse, konverterte til islam for rundt ti år siden. Han skal ha frekventert regelmessig tilhengere av den ultrapuritanske og svært intolerante retningen innen islamsk teologi, kjent som salafismen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon