Det kan ta lang tid å få en skatteklage behandlet i Norge. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

I 2015 bestemte regjeringen at et nytt, nasjonalt sekretariat for den nye Skatteklagenemnda skulle plasseres i Stavanger. Der ligger 2.500 klager nå og venter.

Ifølge Stavanger Aftenblad vil det kreve 20 nye årsverk – og likevel ta tre år – å få bukt med alle klagene som har hopet seg opp. Etaten får bevilget nok til sju nye stillinger i neste års budsjett.

Ifølge direktør Øyvind Eskeland var det allerede fra oppstart 1. juli 2016 forventet at sekretariatet for Skatteklagenemnda skulle ta unna alle klager med uenighet mellom skattekontor og skattyter.

annonse

– Så før vi på noen måte var fulltallige, ramlet det inn hundrevis av klager per måned. Halvannet år senere var køen på nesten 2.500 saker, sier han.

– Vi prøver å holde ting i sjakk, og vi klarer det nesten, men restansen går ikke nevneverdig ned, sier han.

Finansminister Siv Jensen (Frp) varsler nå en gjennomgang av rutinene.

– Over tid har det bygd seg opp store restanser. Dette må vi rette på, sier hun.

annonse

– Restansene skyldes dels oppstartsproblemer, men også at det har vært vanskelig å finne en god arbeidsdeling mellom skattekontorene og sekretariatet i saksforberedelsen. Dette har blant annet ført til dobbelt arbeid, forklarer hun.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon