Michel Barnier sa på vei inn til møtet at en avtale fortsatt er mulig denne uken. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En brexitavtale er fortsatt mulig denne uken, sier EUs sjefforhandler Michel Barnier i forbindelse med et ministermøte i Luxembourg.

Barnier var i landet for å informere de 27 øvrige EU-medlemmene om fremdriften i samtalene med britene.

– Våre forhandlingsteam jobber hardt. Det har vært en intens helg og mandag, for selv om det blir stadig vanskeligere å komme fram til en avtale, er det fortsatt mulig denne uken, sa Barnier på vei inn til møtet. Han minner samtidig om at en avtale må fungere for alle – både Storbritannia og hele EU.

annonse

Det budskapet ble gjentatt i en Twitter-melding umiddelbart etter møtet. Barnier dro rett tilbake til Brussel, der samtalene mellom partene fortsatte tirsdag.

– Hver time teller
– Samtalene pågår, men det gjenstår fortsatt mye arbeid, var også budskapet fra EU-kommisjonens talsperson Mina Andreeva tirsdag formiddag. Hun la til at medlemslandenes EU-ambassadører skal bli oppdatert av Barnier onsdag. På en pressebrifing i Brussel fikk Andreeva spørsmål om hvorvidt samtalene fortsetter onsdag.

– Vi jobber fram mot toppmøtet som starter torsdag. I lys av det er hver dag og hver time viktig.

Andreeva ville ikke svare på om britene har lagt fram nye juridiske dokumenter i løpet av de siste dagenes samtaler.

annonse

Intenst
Før helgen fikk Barnier klarsignal til å gå inn i mer intense forhandlinger med håp om å komme fram til en avtale om britenes utmelding fra unionen. Søndag sa han at mye arbeid fortsatt gjenstår, men han legger altså an en optimistisk tone tirsdag morgen.

Torsdag samles EUs- stats- og regjeringssjefer til toppmøte i Brussel. To dager senere er fristen det britiske Parlamentet har satt for Boris Johnson, som må be EU om en utsettelse dersom en avtale ikke er på plass.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon