Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Petter Stordalen har startet sitt eget forlag. Nå har han fått en mann til å skrive bok i sitt navn. Der deler han sine ti beste råd for å lykkes.

I et langt intervju i VG+ får vi lese at hotellkongen og milliardæren beskriver seg selv som «middels smart, middels god på eiendom, middels god på salg og ganske dårlig på hotelldrift.» Men han endte likevel opp som mangemilliardær.

Elsker Norge

annonse

– Det er så lett å glemme hvilket fantastisk land vi lever i. I mange land i Europa og i USA foregår det en polarisering som handler om dem og oss. Det er farlige krefter i sving, som kan destabilisere det systemet jeg elsker. Det er det beste systemet vi har akkurat nå. Gi meg ett eneste område i verden som kan sammenlignes med de nordiske landene. Vi må fighte for den nordiske modellen, sier han til VG.

Les også: Petter Stordalen til frontalangrep på hvite menn

Og det er spesielt byråkratiet han mener er nøkkelen til suksessen.

annonse

– Det betyr svært lite for meg om det er Kristin Halvorsen eller Siv Jensen som er finansminister. For vi har et finansdepartement som styrer som et tog. De forskjellige partiene kan styre noen milliarder til høyre eller venstre, men det betyr ikke all verden og ser bra ut for alle.

Uff til Resett

«Tidligere i år ble det kjent at Stordalen reagerte på at annonser for Choice dukket opp på det alternative nyhetsnettstedet Resett. Da tok han affære og forlangte annonsene fjernet,» skriver VG.

– Jeg tar ikke politiske standpunkt offentlig, men ett sted går grensen. Og den går ved Resett, den går ved rasisme. Det er en no-go for meg, og derfor gjorde jeg det. Da får jeg heller ta konsekvensen av hets i etterkant.

Feil side av historien

– Hva tenker du om de som støtter de alternative nyhetsmediene?

annonse

– Hver får gjøre opp regnskap med seg selv, og så får man etter hvert se på hvilken side av historien man havner. Jeg har i hvert fall bestemt meg at noe av det viktigste jeg vil gi til mine barn, er å vise hva slags samfunn som er verd å fighte for, sier hotell-Petter med et klart stikk til Resetts investorer.

Hvis du mener det er Petter Stordalen som er på feil side av historien, kan du tegne abonnement eller støtte Resett på andre måter her.

Vipps 124526.
Bankoverføring 1503.94.12826.
SMS «Resett fast» (59,- pr. mnd.) eller SMS «Resett» (200,- en gang) til 2474.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon