For foredragsholder Mike Davidson er spørsmålet om å være homofil et ikke-spørsmål. «Endring eller sølibat – det er spørsmålet. Korleis hjelper vi dei som ønskjer å forlata homoseksuell praksis og kjensler» heter hans foredrag. Illustrasjonsfoto: Erik Simander / TT / NTB scanpix
annonse

Tirsdag arrangeres et seminar ved NLA høgskolen i Sandviken der det blant annet skal forklares hvordan man kan forlate homoseksuell praksis og følelser.

Arrangementet, som nettverkene Frimodig Kirke og Til Helhet står bak, har satt sinner i Bergen i kok, melder TV 2 og Bergens Tidende.

– Jeg synes det er ganske spesielt å gå ut med et budskap om at man skal omvende folk. Jeg synes det er motbydelig, sier Linn-Elise Holtar, student ved NLA, til TV 2.

annonse

Den irske foredragsholderen Mike Davidson markedsføres som tidligere homofil og en som vil svare på spørsmål om «hvordan man kan hjelpe de som ønsker å forlate homoseksuell praksis og følelser».

Arve Kjell Uthaug i Frimodig Kirke Bjørgvin bekrefter at Davidson skal fortelle sin omstridte historie om hvordan han «forandret sin seksuelle dragning». Det plager ikke Uthaug at folk reagerer på det.

Davidson selv sier han praktiserer konverteringsterapi.

«Endring eller sølibat – det er spørsmålet».

Pedagogikk-student Gunnhild Hodnekvam sier til BT hun er sint, skuffet og litt lei seg for at skolen støtter et arrangement som bidrar til å diskriminere homofile.

– Jeg synes det er tullete at skolen, som skal være tuftet på forskning og saklig fremstilling av saker, skal tillate et slikt arrangement, sier hun.

annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.