Extinction Rebellion-aktivister dukket tirsdag morgen opp på nytt på Trafalgar Square, til tross for forbudet. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

London er første byen som innfører forbud mot den globale miljøbevegelsen Extinction Rebellions klimaprotester.

– Det har blitt tatt i bruk drakoniske politimetoder, for eksempel I Brisbane, og vannkanoner og vold i regi av politi i Belgia. Men dette er det første forbudet, sier Zion Lights, en talskvinne for Extinction Rebellion, til CNN.

– Vi er bekymret over denne nedbrytningen av demokratiet mens de virkelige kriminelle fortsetter å ødelegge vår planets helse, sier hun.

annonse

Politiet innførte forbudet mandag kveld. Hensikten er å hindre «omfattende, pågående uro i samfunnet».

Tirsdag morgen trosset demonstrantene forbudet på Trafalgar Square, men politiet fjernet dem. Bevegelsens medgrunnlegger Gail Bradbrook ledet tirsdag en demonstrasjon utenfor samferdselsdepartementet. Der klatret hun opp på toppen av inngangspartiet. Andre aktivister på stedet limte seg fast til bygningen. Bradbrook sa hun protesterte mot den planlagte fellingen av trær i forbindelse med utbygging av høyhastighetsjernbaneprosjektet HS2.

– Jeg gjør dette for det vakre pæretreet i Cubbington Woods, som i 250 år ikke har hatt rettigheter. Jeg gjør dette av hengivenhet overfor 108 gamle skogsområder som trues av HS2, et klimakriminelt prosjekt. Jeg gjør dette i ånden av det Emmeline Pankhurst kalte «den edle kunsten å knuse vinduer», sa Bradbrook.

annonse

Bradbrook ble pågrepet kort tid etterpå.

Extinction Rebellion ble etablert for et år siden og har vokst til å bli en internasjonal bevegelse.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon