Danmark. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
annonse
annonse

Ønsker i langt høyere grad enn andre dansker å beskytte religion mot kritiske røster. 

Det i  er den danske Udlændige- og Integrationsministeriets årlige undersøkelse av ikkevestlige innvandrere og etterkommeres statsborgerskap at sjokk-tallene kommer fram, skriver Politiken som siterer Kristeligt Dagblad.

Les også: Demokratenes partileder: – Det er ingen krise

annonse

På spørsmål om hvor enig eller uenig man er i at det bør være forbudt å kritisere religion, erklærer 48 prosent av andre generasjons innvandrere at de er «helt enige». 

Blant innvandrere som har oppholdt seg minst tre år i Danmark er tallet 42 prosent. 20 prosent av etniske dansker svarer ja på spørsmålet. 

Talskvinne Halima El Abassi ved Råd for etniske minoriteter er ikke overrasket over tallene. 

– Når man står utenfor samfunnet, kan religion bli et trekkplaster og gjøre at du føler deg som en del av et fellesskap. Det i seg selv er ikke et problem, problemet oppstår om det er ens eneste form for tilhørighet, sier hun til Kristeligt Dagblad. 

annonse

«Når man står uden for samfundet, kan religion blive et trækplaster for at få identitet og føle sig som en del af et fællesskab. Det er i sig selv ikke et problem – problemet opstår, hvis det er ens eneste tilhørsforhold», sier Halima El Abassi til Kristeligt Dagblad.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon