Statsminister Erna Solberg diskuterte ikke situasjonen for norske og europeiske barn i leirene for IS-fanger i Syria da hun møtte Tysklands statsminister Angela Merkel tirsdag: Foto: Markus Schreiber / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsminister Erna Solberg (H) er bekymret for situasjonen i Syria. Men hun har ikke noe nytt å melde om de norske barna i al-Hol-leiren.

Statsministeren er i Frankfurt i forbindelse med bokmessen, og var tirsdag innom hos Tysklands statsminister Angela Merkel i Berlin på vei dit.

Statsministrene ba etter møtet Tyrkia om å stoppe militæroffensiven i Syria umiddelbart. Men de diskuterte ikke situasjonen for norske og europeiske barn i leirene for IS-fanger i Syria.

annonse

– Nei, det var ikke spesielt tema i dag, sier Solberg til NTB.

– Opplever du et press for å finne en løsning på situasjonen for de norske barna i Syria?

– Akkurat nå tenker jeg at vi har veldig vanskelig situasjon i Nord-Syria. Utover det så har vi har hele tiden vært bekymret for barnas situasjon. Derfor har vi vært opptatt av å gi medisinsk hjelp til det barnet som er sykt. Og vi er opptatt av at vi kan hjelpe til hvis foreldrene ønsker at barna skal sendes til Norge, sier Solberg.

Mandag avviste Oslo tingrett et krav fra den norske tobarnsmoren, som har et sykt barn i al-Hol leiren. Hun ba om å bli utlevert til Norge, men fikk ikke rettens medhold. Saken er anket.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon