Illustrasjonsbilde. REUTERS/Khalil Ashawi
annonse
annonse

To syriske regjeringssoldater er drept i artilleriskyts fra tyrkiskvennlige opprørere i det nordlige Syria, ifølge eksilgruppen SOHR.

– To syriske regimesoldater utstasjonert nær Ain Issa ble drept tirsdag kveld i artilleriskyts fra opprørere tilknyttet Ankara, heter det i en uttalelse fra den britiskbaserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

De syriske regjeringssoldatene hadde gått inn i regionen etter at kurdiske opprørere som har vært USAs allierte, ba om hjelp fra Damaskus til å forsvare seg mot den tyrkiske offensiven.

annonse

Damaskus og kurderne kunngjorde søndag avtalen etter at amerikanske styrker hadde trukket seg ut av den nordøstlige delen av Syria og tyrkiske styrker hadde innledet sitt angrep mot kurderne.

Tyrkia mener den kurdiske militsgruppen YPG, som inngår i SDF-alliansen og som med USAs hjelp har kjempet mot IS i fem år, har koblinger til forbudte PKK i Tyrkia. Tyrkia har alliert seg med andre militsgrupper i kampen mot kurderne. Tyrkiske myndigheters plan er å etablere en buffersone på den syriske siden av grensen.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon