"Handmaids Tale"-gruppen går i toget markeringen av den internasjonale kvinnedagen 8. mars i Oslo fredag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Norske feminister bør møte en kraftig motoffensiv. Skapet bør settes på plass, ikke minst av kvinner med fornuften i behold. 

Juniorrådgiver Agnes Nordvik i Ungdommens rettighetsorgan (URO) i Plan skriver om likestilling i et innlegg i Aftenposten. Teksten er tendensiøs og full av gale premisser, men er også i grunnen bare et ekko av det vi tidligere har hørt så mye sutring om fra sinte feminister.

Det er faktisk ikke sånn, som Nordvik hevder, at «gamle menn i kommentarfeltet» blir sinte på grunn av likestilling. De aller fleste er nok helt enige i at vi fortsatt skal ha likhet for loven, som garanterer like muligheter og meritokrati for alle. Det vi irriterer oss over, er at de som kaller seg feminister faktisk vil ødelegge denne likestillingen, med kvotering, særrettigheter, identitetspolitikk og annet skvip, som effektivt bryter med meritokratiske prinsipper, og eroderer samholdet i vestlige nasjonalstater.

annonse

Les også: Venstresidens sykelige kvinnefokus

Verden er ikke designet for menn

Det er rett og slett hårreisende at Nordvik og andre med henne tar til orde for å sette jenter først, og at man går rundt og innbiller seg at det samfunnet vi har i dag ikke er tilpasset kvinner. «Verden er designet for menn», skriver Nordvik. Det er beviselig galt, og vi ser det på så mange plan i dagens Norge. Om noe så er dagens sosiale informasjonssamfunn designet for kvinner.

annonse

Vi ser at menn systematisk forskjellsbehandles i kvoteringsregimer, at kjønn faktisk er avgjørende i noen ansettelsesprosesser. Vi ser at fedres rolle som omsorgspersoner ikke tas på alvor, med rettslige beslutninger som favoriserer mor. Vi ser et skolesystem der jentene sparker fra i et system som passer dem godt, mens guttene faller utenfor. Systemet er tilpasset jenters vaner og behov, mens gutters høye energi, interesser og behov for disiplin nedprioriteres.

Manneproblematikk

Menn dominerer selvmordsstatistikken. Langt flere menn enn kvinner er hjemløse. Langt flere menn sliter med å finne noen å leve sammen med, og mange ender opp barnløse ufrivillig. Til tross for alle disse store problemene, som en del kvinner viser liten forståelse for, har altså norske feminister nerver til å kreve at vi skal sette jenter først. At vi skal sette jenter foran gutter.

Det er utrolig mye å sette fingeren på i det norske likestillingsdebatten, og det er mange spørsmål det mildt sagt er vanskelig å få svar på. Et av dem dreier seg om hva likestilling faktisk betyr. Feministene er åpenbart ikke fornøyde med likhet for loven, like muligheter og de eksisterende særordningene som er implementert for å løfte frem kvinner. De vil ha mer. Da er det betimelig å stille spørsmål ved når det faktisk er nok. Når har vi oppnådd likestilling, hva innebærer det? Det er det så og si ingen av disse feministene som snakker om. 

Konspirasjonsteorier

Vi har likestilling i Norge. Feminister i Norge må skrike høyt og konstruere konspirasjonsteorier om et ondt «patriarkat» bestående av slemme, mektige menn som angivelig samkjører seg for å hindre kvinners fremgang, dersom de skal ha noe formål i dagens samfunn. De har ingenting annet å gå på, og dette er en teori som fullstendig mangler virkelighetsforankring. Det er svada.

Menn og kvinner vil aldri dele alle samfunnsområder slavisk 50/50 mellom seg, dersom de er frie til å fatte selvstendige valg, slik de er i Norge i dag. Faktisk er det mye som tyder på at kjønnsforskjellene blir større jo mer likestilt et samfunn er. Land som Algerie har en høyere andel kvinner i STEM-utdanninger enn det langt friere Norge har. Menn og kvinner er over lag forskjellige, og det vil derfor være noen skjevheter. Dette betyr ikke at man ikke er likeverdige. Det betyr ikke at man ikke skal ha like muligheter på alle plan. 

Les også: Politikere og medier ofrer likestilling og andre viktige verdier på «mangfoldets» alter

annonse

Provoserende galskap

Vi har en jobb å gjøre når det kommer til seksuelle overgrep og vold mot kvinner. Men vi har også en jobb å gjøre når det gjelder systematisert, negativ særbehandling av menn. Å skulle sette jenter først i likestillingens navn i dagens norske samfunn er galskap. Provoserende galskap. 

Å være ung er ingen unnskyldning for tåpelighet når man engasjerer seg i en tung, politisk debatt. Dette narrativet, som til stadighet fremkommer blant feminister, er farlig, mannsfiendtlig og en trussel for den faktiske likestillingen og samfunnets velbefinnende. 

Nå må det komme en kraftig motoffensiv, og alle vi som ikke er middelaldrende, hvite, heterofile menn, men som fortsatt har fornuften i behold, må støtte våre fedre, brødre og ektemenn. De blir nemlig redusert til ynkelige, «sinte» og bitre grinebitere i den offentlige debatten, sanksjonert av mediene. Vi andre må sette skapet på plass. Det er nå på høy tid. Radikale feministiske konspirasjonsteorier har ingen plass i et fremgangsrikt samfunn.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon